fredag 29 januari 2021

Vinterutflykter i vårt närområde...


När vi haft ett dygn med kompakt dimma och vaknar till ett halvklart väder och en blek vintersol som just tränger igenom känns det som en idealisk dag för en fotoutflykt till ett av våra platåberg, nämligen Ålleberg. 

På hala vägar upp mot berget

Ålleberg har en högplatå som består av platt och lättvandrad hagmark med några utmärkta vandringsleder. Vi åkte dit och fick en magisk promenad bland träd och buskar, täckta med rimfrost och en härlig utsikt över Falbygden och vi vill bara dela med oss en del av skönheten.


Nu har det gått snart två veckor och merparten av snön har försvunnit men igår hade vi bestämt att träffa mitt (B-M:s) gamla skolgäng vid en grävd badsjö utanför Tumleberg. Där skulle vi gå en liten vandringsled,prata, umgås och sedan grilla lite. Vi kan väl bara konstatera att vi hade en otrolig tur med vädret. När vi tittade ut från frukostbordet var himlen jämngrå men när vi satte oss i bilen klarnade det upp och vi fick en härlig dag, om än med lite bitande nordanvindar. 


Tänk så mysigt att vi sex som gick ur årskurs 9 i Nossebro skola 1970 fortfarande kan träffas och nu tog vi ett foto som vi skickade till vår dåvarande klassföreståndare.


Efter en skön, om än ganska hal, skogspromenad där vi bl a passerade en enorm myrstack...

...grillade vi korv och bakade pinnbröd vid den iordningställda grillplatsen.


Vi kan bara konstatera att det blev ytterligare en härlig utedag i goda vänners sällskap, även om vi längtar efter att få umgås kring en lång härlig middag inne (utan långkalsonger, ylleunderställ och fårskinnsvantar...).

Förhoppningsvis går de kommande veckorna fort och idag kom ett brev som åtminstone är ett första steg mot en vaccination, så nu håller vi alla tummar att volymen vaccinationsdoser som kommer blir så stor som möjligt och att vi alla får våra doser innan halvårsskiftet.


Så vi längtar....  

12 kommentarer:

 1. Vilken härlig utflyktsdag och vackra vinterbilder! Fast ni var ju vid en badsjö - badade ni inte? ;-)

  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi pratade just om hur populärt det blivit med vinter bad just denna vinter, men någon måtta på galenskaper får det vara... 🤪😂

   Radera
 2. Ni är duktiga vanlig ordning med bilderna.
  Vilken gigantisk myrstack!
  Allt gott

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul ni gillar våra bilder! Allt gott till dig och ägarna! Nu går vi mot ljusare tider... 🌞🌞

   Radera
 3. Fint när det är vitt tycker jag!! Och vilken trevlig träff! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det vackert när det är vitt och krispigt kallt men oj vad vi längtar efter ett normalisera liv....

   Radera
 4. Oj vilken stor myrstack. Mysig träff fick ni också, gjorde ni degen uomhus?, har aldrig gjort pinnbröd!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig varit scout och bakat pinnbröd men nu får jag nog göra det med barnbarnen. En av mina väninnor har jobbat inom förskolan hela livet så hon hade gjort deg hemma (med stark riven ost i) så vi behövde bara ta en bit och rulla...

   Radera
 5. Vilken underbar dag och med fantastiska foton! Du gjorde dig fint i din röda jacka! En bild för en fotokurs! Nog smakar det extra gott med eld och fika tillsammans med vänner! Ha dé gott!

  SvaraRadera
 6. Kul du gillar våra foton. Rimfrost lockar verkligen till fotopromenad. Visst saknar man umgänget med vänner men det går ju faktiskt riktigt bra att träffas ute också. Ha det så gott!

  SvaraRadera
 7. Visst är det kul att träffa vänner, även om det numera får ske utomhus. Förhoppningsvis kommer det något gott ur detta elände och fler lärt sig uppskatta vår fina natur och att vistas i den!

  SvaraRadera