söndag 2 februari 2020

Idag har vi vårkänslor (men imorgon lovas snö...)Vilken härlig helg vi haft!
Efter att ha haft B-M:s Varnhemsgrannar på trevligt besök i går kväll, med massor med mat, dryck, sällskapsspel och prat vaknade vi upp till en morgon med strålande februarisol och blå himmel. Visserligen visade termometern på 0° och gräset såg lite frostnupet ut, men vad gör det, sol och ljus är vi inte bortskämda med.
Alltså plockade vi fram våra golfbagar, plockade ner några klubbor i bärbagarna och väl påpälsade åkte vi ut till Berga golfbana där vi gick en 9-hålsrunda (med varierande resultat på den tämligen blöta banan).


Det vackra nionde hålet.
Väl hemma fortsatte vårkänslorna göra sig påminda så vi åkte ut mot Eggby, där vår husbil står på vintervila. Där satte vi på lite laddning på bodelsbatterierna och tänk om drygt två månader är det dags att hämta hem den och få börja en ny husbilssäsong.


På vägen hem var flera av parkeringarna fulla med bilar och vi stannade också till vid Kungsbron där vi beundrade utsikten... ...innan vi fortsatte hem för lite mat och fika. 
Det gäller verkligen att ta till vara en sådan härlig dag för i morgon kväll och tisdag har SMHI lovat snö och sedan fortsatt mulet och slaskigt väder, men nog går det mot vår, eller...... 

 

10 kommentarer:

 1. Både golf och husbilspyssel ger verkligen vårkänslor! Hoppas inte det kommer någon snö och förstör min favoritårstid som verkar bli extra lång i år!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det förknippat med vårkänslor även om det är "långkalsonger på". Nu behöver det inte komma någon snö även om vår lokala väderlekstjänst hotar med blötsnö (detta djävulens påfund) i natt...

   Radera
 2. Vad smidigt att kunna titta till er husbil sådär. Själv får jag inget besök från insättning till uttag, men snart är det ju dags att ta ut mig igen.
  Så jag gör som ni, hoppas på härliga vårkänslor trots att det snöade frisk för någon dag sedan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det skönt att kunna titta till HB, och en sådan här härlig dag ville vi nästan ut och åka. Nu är det dock snö och flera minusgrader så du får nog vara glad att du har tak över huvudet ett tag till!

   Radera
 3. Oj vilket vårvärder ni har hos er :) Hos oss är det rätt mycket snö ;-) Det är ett måste att ladda husbilsbatterierna såklart. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. I morse var det -7 och några cm snö så det var tur vi njöt medan det varade...

   Radera
 4. Hoppsan har ni redan dammat av klubborna för en runda ute, det var tidigt. Jakob åker till golftältet och tränar en gång i veckan tillsammans med sin gubbkompisar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har en 9-hålsbana som är öppen hela året. Lars har varit ute fyra rundor och detta var min andra. Fint väder men blött och lerigt. Det blev jeanstvätt när vi kom hem men kul var det... ⛳🏌️‍♂️

   Radera
 5. Det är verkligen vårlikt. Golfrunda kan ju locka. Trevligt vara ute i naturen och samtidigt få motion.
  JAg har bara testat en gång, men det blev ingen uppföljning! Ha dé gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blir aldrig någon riktig golfspelare heller, men njuter utav alla fina omgivningar och en lagom motion under lång tid. Träffar man en inbiten golfspelare på äldre dar har man inget val, eller....

   Radera