måndag 17 februari 2020

Queen i Medborgarhuset och Spa på Särö HusI fredags var det återigen dags för en högtidsstund för alla oss som gillar Queens odödliga musik. Då kom Johan Boding & Night of Queen med sin nya föreställning Wheel of Fortune Tour, till medborgarhuset i Falköping. Att alla deras föreställningar kommer till Falköping kan vi tacka Erik Rynefors, mannen bakom föreställningarna, för då han är uppvuxen i Floby, ett par mil härifrån.
Föreställningen var delvis uppbyggd kring ett "tombolahjul", där en del av musiken bestämdes. 


Sedan fick publiken rösta på sin favoritlåt och då hade jag turen att vinna en live-CD, då min favoritlåt "Love of my life" inte spelades...


Det är så häftigt att kunna få en sådan här upplevelse 500 meter hemifrån och inte bara i våra större städer. 


Igår söndag var det dags att ge oss ut i kamp med stormen Dennis med Säröhus som dagens mål.


Särö, som ligger ett par mil söder om Göteborg har en lång historia som badort och Oscar II syntes som gäst vid det gamla kallbadhuset. I slutet av 1800-talet köpte flera förmögna Göteborgsfamiljer som redare Broström och Keiller, ägare till Götaverken, tomter och byggde fashionabla sommarresidens här. Även Gustav V tillbringade många somrar här ute.
Säröhus som vi ska besöka invigdes av Gustav V, 1913, som semesterhem för lokmän och deras familjer. När tågtrafiken hit ut lades ner 1965 avslutas också aktiviteterna på semesterhemmet. 

Stationshuset vid strandkanten finns fortfarande kvar.
1976 köpte Torgny Berntsson Lokmannahemmet och öppnade det som idag heter Säröhus Hotell, Konferens & Spa och är ett ganska häftigt hus.
Besöket här ute är "en favorit i repris" och B-M:s 65-årspresent av Lars. Att det stod så på födelsedagskortet beror på att när vi träffats för nio år sedan och Lars just skulle fylla 65 fick han en vistelse här ute...
Vi var tvungna att ta fram ett kort från det besöket och det är väl bara att konstatera att det hänt ett och annat på nio år....

2011
2020 i en identisk soffa...
En bukett vackra rosor stod också på vårt rum när vi kom.


Nere på bottenplan finns ett litet spa, Särö Källa Spa, med några olika bastu, en större väl uppvärmd pool, en pool och en bubbelpool utomhus och diverse fotbad, ansiktsmasker mm. Vi började vårt besök där nere...
 ...innan det var dags att inta kvällens trerätters som startade med ett glas bubbel och lite snacks i baren innan middagen serverades på Drottning Viktorias veranda.
I morse försåg vi oss från en riklig och riktigt bra frukostbuffé. 


Frukostutsikt (idag hjälper inga blåfilter i världen)
Runt Säröhus finns flera fina vandringsleder, som delvis följer strandkanten och som vi provade vid vårt förra besök, men nästan stormvindar och regn gjorde att vi istället satte oss i bilen och for hemåt, mycket nöjda med vår mysiga utflykt. 6 kommentarer:

 1. Så fint att ni tar hantera om varandra. Tiden går men ni är lika fina nu som då och ålder är ju som bekant bara en siffra. Särö hus verkar mysigt skulle inte tacka nej om jag fick en inbjudan av min käre make.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och lov att ålder bara är en siffra (även om siffran känns i muskler och leder).
   Säröhus är mysigt, lite gammaldags charm på något vis.

   Radera
 2. Men grattis! Freddie 70 år hörde vi i Malmö - helt vansinnigt bra
  Mysigt med spa, man måste skämma bort sig lite ibland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu för tiden är det väl ingen annan som skämmer bort oss, så då går man göra det själv.
   Mersmak fick vi så det så det ska bli ett litet spabesök den här helgen också....

   Radera
 3. Ser så mysigt ut där ni sitter i soffan, ja på de andra platserna också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det mysigt att komma iväg ett par dagar, bara få njuta och slippa vardagsbestyren.

   Radera