måndag 12 augusti 2019

MHCS Open på Haninge GKI onsdags hade ett 20-tal husbilar samlats på Haninge GK:s ställplats... 


...och kl. 18 hälsades vi välkomna med bål och snacks i det stora partytält som hemmaspelarna fixat för vårt kvällsumgänge.


Sedan följde en hård kamp i "bordsgolf" på banor som Anneli Hällborn tillverkat. Det var betydligt svårare än vad man kunnat tro och banorna var utrustade med både sandbunkrar och vattenhinder. En riktig prispall hade också tillverkats, där kvällens pristagare senare blev hyllade.


På torsdagen stod Texas scramble i tremannalag på programmet. Det blev en svettig runda med åskan mullrande i närheten, men inte en regndroppe föll över oss.


Mellan två hål på banan finns en promenad genom en skogsdunge som fått namnet "Trollskogen". Även här har "trollmor Anneli" ett finger med i spelet och hon har tillverkat en mängd härliga figurer längs stigen och det är troligen ingen som vågar klaga på banan??
Här kommer ett smakprov på vad som finns längs vägen:

På kvällen var det åter dags för prisutdelning och överst på prispallen hamnade Lars och hans två medspelare. De två rena dambollarna, däribland min (B-M:s) hamnade sist i prislistan. Kanske saknade vi en långtslående man i våra lag? Hur som helst hade vi en jättetrevlig dag som slutade med lite ätbart, ett glas vin och massor med prat och nu kom också regnet...
På fredagen stod singeltävlingen MHCS Open på programmet. Även idag slapp vi nästan regnet. För oss (och många andra) blev det en tung dag på banan, vad det gäller spelet. Humöret var det hur som helst inget fel på!
Efter avslutat spel och en välbehövlig dusch gick vi upp till Årsta slott där vi åt en riktigt god buffé i den härliga miljön. 


Antagligen var vi ordentligt hungriga efter många timmar med golf för inte ett enda foto blev taget under middagen. 
Sedan dukade vi upp ett otroligt prisbord, som kom alla spelare till del.


Efter ytterligare en natt på ställplatsen var det dags att säga hej då och på återseende i Tönnersjö nästa år och vi styrde kosan mot Ängsö och nya möten.... 

 

4 kommentarer:

 1. Såg ni vårt märke "approved by.." på den stora ställplatsskylten? :D Vad fin trollstigen är, den skulle jag gärna gått, men kanske inte nås om en inte går golfrundan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu skäms jag lite. Jag visste att ni varit där och gillat platsen, men jag tittade aldrig på ställplats skylten. Vi tyckte också om ställplats en även om den låg en bit från klubbhuset (slottet). Vi var glada att vi hade med våra cyklar. Trollskogen låg mitt ute på banan så det blev några snabba foton när vi passerade men riktigt kul var den.

   Radera
 2. Trollstigen var kul och fint gjord. Grattis till Lars, så här i efterhand.

  SvaraRadera