måndag 29 juli 2019

Konsert med BAO och ställplats i AlingsåsI onsdags gjorde jag min sista arbetsdag som semestervikarie på Patologen (för den här gången)och blev avtackad som pensionär med ett "vackert" paket gjort av vad som fanns på avdelningen. Min present blev ett presentkort på Ving, vilket alla tyckte var mycket passande... Kan man tänka sig en bättre dag att börja en lååång ledighet. Precis den dagen kom en efterlängtad värmebölja in över landet.


På torsdag förmiddag packade vi husbilen för att på kvällen njuta av Lars födelsedagspresent, biljetter till sommarens premiärkonsert på Trädgårdsföreningen i Göteborg med Benny Anderssons orkester och de eminenta sångsolisterna Helen Sjöholm och Tommy Körberg.
Eftersom vi sedan tidigare haft problem med ställplats i Göteborg (inte den mest husbilsvänliga staden i Sverige) beslöt vi oss för att stanna på Savannen i Alingsås och ta tåget ner till Göteborg. Där stod två husbilar före oss och när vi sent på natten kom tillbaka hade det utökats med ytterligare tre bilar. Savannen är en gratis ställplats utan några faciliteter med centralt läge (ca 500 m från centrum). Vi kommer säkert att utnyttja den fler gånger.


Efter lunch tog vi en promenad till stationen och kikade lite på den mysiga staden Alingsås på vägen. 


Framför stationen står konstverket "Med handväskan som vapen av Susanna Arwin.Konstverket är en avbild av det kända fotografiet på en dam som under en nazistisk demonstration i Växjö 1985 slog en av nynazisterna i huvudet med sin handväska. 2014 gjorde konstnären Susanna Arwin en skulptur av damen på fotot, vilket ledde till en landsomfattande debatt om damen i själva verket var en hjälte eller förövare. Det är grundarna av klädmärket Nudie jeans, som har sina rötter i Alingsås, som skänkt statyn till kommunen. I gåvobrevet skriver de att de vill ge Alingsås statyn som ett tack och som en påminnelse om att våga stå upp för sina värderingar. Vi tycker det är en riktigt läcker staty som hyllar civilkurage!

När vi kom till Göteborg hade vi gott om tid...


...för både lite Gofika på Steinbrenner och Nyberg...


...och en öl på uteservering.

Vi var i mycket god tid innan insläpp på Trädgårdsföreningen och höll på att svimma när vi fick se den flera hundra meter långa kön, som hann växa sig km-lång innan klockan blev 18 och portarna öppnades . 

Framför oss...
...och bakom oss
Det blev en underbar kväll där vi fick njuta av musik av alla sorter och slag; gammaldags rock varvades med klassiska stycken, folkmusik från Dalarna, glömda ABBA-låtar, nyskrivna låtar och opera. Det är hur som helst otroligt duktiga musiker och sångare. Den tropiska värmen gjorde inte den fyra timmar långa upplevelsen sämre.

Sedan vandrade vi tillbaka i den ljumma natten...


...till Centralen, tog tåget hem och sov riktigt gott på Savannen innan vi styr mot Mellerud där vi ska fortsätta vår minisemester .

6 kommentarer:

 1. Vilken härligt dygn! Grattis till full frihet och kul att ni stannade på Savannen. Det är verkligen en perfekt plats att stå även om en ska in till Gbg och Alingsås är ju fint och absolut sevärt om en gillar trähus och gemytlig atmosfär.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Savannen kommer säkert att få fler besök om vi har husbil med och ska besöka Göteborg (som är ett sorgligt exempel vad gäller hyfsar centrala ställplatser). Det känns både konstigt och skönt att vara helt ledig efter ett långt arbetsliv och npgra sysselsättningsproblem kommer vi förhoppningsvis aldrig att få...

   Radera
 2. Tack för tipset om Savannen det ska vi lägga på minnet. BAO och Tommy K. måste ha varit magiskt🤩 Vi hörde Tommy på Dalhalla förra sommaren och han sjunger som en gud och väldigt rolig var han dessutom🤣
  Vi har nu lämnat Waren som var väldigt mysig men väldigt varmt där . Ha det fortsatt fint

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog hade vi en magisk kväll i den tropiska värmen (hade inte varit lika mysigt med +10° och regn).
   Savannen var riktigt bra för resor till Gbg. Visst var Waren en mysig stad.

   Radera
 3. Smart att lämna bilen i Alingsås och ta tåget! Verkar har varit en jättetrevlig dag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lämna bobilen i Alingsås kommer vi att göra fler gånger. Göteborg är hopplöst med husbil. Förr stod vi på Mossens idrottsområde strax nedanför ena dotterns lägenhet på Guldheden, men det är inte ett alternativ numera. Det blev en riktigy bra start på vårt nya lediga liv!

   Radera