söndag 2 juni 2019

Strandkorgsutmaningen 1/6 HemresaPå lördagsmorgonen gjorde vi oss klara för hemresa. En del hade lite mer att stå i och Christer gjorde ett fint jobb med Linda och Pärs husbil, så den fick både bakljus och blinkers.

Snillen spekulerar??

Vi åkte upp mot Sassnitz för att hinna proviantera en del i Border Shop innan färjeavgången kl. 13. När vi satte in vår GPS på Border Shop hamnade vi i ett öde hamnområde i närheten av färjeläget. (Vad vi inte visste var att Border Shop låg efter att vi checkat in).
Vi fick istället lite sightseeing och handel, bl a sparris och bubbel i vanliga livsmedelsaffärer. (Border Shop hann få ett besök också).


Vi har väl inte de bästa erfarenheter av färjan Trelleborg - Sassnitz vad gäller mat, men idag blev vi positivt överraskade. Bord stod reserverade till Freedomtravel längst fram i fören och måltidsbuffén var riktigt god.
Vädret var soligt så vi kunde vila lite ute på däck innan vi alla träffades för att förhoppningsvis säga "På återseende" och så skulle det bli prisutdelning i veckans prestigefyllda tävling "Strandkorgsutmaningen 2019". Segrarna, Team Parrot, fick choklad och varsin liten strandkorg.


Jag (B-M) som aldrig riktigt tyckt om sådant som flaxar har blivit helt såld på Curre som är kanonmysig...


... och utan tvekan den mest fotograferade i vår grupp!
Bara ett par exempel!!Vi har ändå ett litet minne av honom. "Mamma" Maria hade gjort en drömfångare i frivoliteter till varje husbil dekorerad med fjädrar från Curre. Den hänger numera i vår backspegel tillsammans med en strandkorg i miniformat.


Vi tog raka vägen hem, med bara en kort matpaus, och vid 22-tiden kunde vi parkera hemma på Leabygatan efter en riktigt kul och innehållsrik vecka.
Om det är som talesättet säger att "Ett gott skratt förlänger livet", så har vi nog alla ökat vår livslängd rejält.
Stort tack till alla våra medresenärer och er som följt vår resa här och på sociala medier.
 

10 kommentarer:

 1. Allt har sitt slut och ni verkar då haft en hel del fina plaster att besökt, samt kul ihop. Curre, verkar behändig och väldigt vacker, är själv inte så förtjust i fåglar.
  Välkomna hem igen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig gillat fåglar men Curre var verkligen speciell och ägaren hade en ängels tålamod med alla som ville titta och prata.

   Radera
 2. Välkomna hem igen med fina minnen och säkert en hel hoper fina foton.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst har vi både foton och minnen att sortera här hemma. Antar att du också haft en bra helg i Danmark.

   Radera
 3. Curre har verkligen varit en "magnet" var vi än kommit. Tack för trevligt sällskap - ses snart igen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Curre blev på något sätt allas vår mascot, så speciell, och vad jag beundrar "husses" tålamod med alla nyfikna. Här blev det vardag väldigt fort!

   Radera
 4. Ja helgen blev lyckad och både mat och bad var uppskattat. Nu vilar vi innan vi åker till Smögen med vår lille storfiskare.

  SvaraRadera
 5. Fina bilder och fina minnen! Ha det fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas ni hinner ikapp med skrivandet och hämta lite nya krafter innan Zadar!

   Radera