tisdag 18 juni 2019

Husbilskompisar på besök.


När vi skaffade husbil hade vi nog inte trott att det skulle innebära att vi skulle träffa så många härliga människor på våra resor och när vi började skriva på vår lilla blogg för ett drygt år sedan, som en dagbok för oss själva och för våra barn inför vår Kroatienresa, hade vi inte en tanke på att det skulle medföra så mycket skoj och så många möten både på nätet och IRL.

Det senaste exemplet är "Strandkorgsutmaningen" som vi var med på i slutet av maj.
I söndags fick vi se på Instagram att Anette och Göran, med bloggen "husbilkorsotvars" som vi träffade på den resan, befann sig i Lidköping bara fem mil härifrån. Vi lyfte telefonluren och hörde oss för om deras planer för de kommande dagarna och bjöd hem dem hit på en måndagslunch. 
Det blev en trevlig lunch och sedan packade vi in oss i personbilen och åkte över till Varnhem, med dess klosterkyrka och nya besöksmål, Kata gård. (De fick "lokalguide" och vi en liten behändig grupp att guida???)


Vi besökte Kata gård för ett litet tag sedan och skrev om det här på bloggen i maj. http://bmlarsreseblogg.blogspot.com/2019/05/kata-gard-varnhem.html
När vi strosat omkring bland klosterruiner... 

...och besiktat kyrkan med bl a Birger Jarls grav...


Birger Jarls grav, där även hans hustru Mechthild och sonen Erik ligger.


...blev vi bjudna på fika i klosterkaféets trädgård. Där satt vi och pratade så Åsle Tå, som vi också tänkt besöka nästan hann stänga, men då finns det ju en anledning för dem att komma tillbaka till våra trakter.
Istället åkte vi hem, fixade gemensamt lite tilltugg och öppnade en flaska bubbel. Antagligen hade vi alldeles för trevligt för både Lars och jag lät våra kameror stanna inne.
Någon brist på samtalsämnen hade vi verkligen inte när resvägar, ställplatser, reseappar och husbilar avhandlas, så vi hann med både en lättare måltid och ett par glas vin innan de gick tillbaka till husbilen, som fått sin parkering hos våra snälla grannar som har betydligt längre garageuppfart än vi har.


I morse hann vi med ytterligare lite prat över en kopp fika innan de begav sig hemåt Tranås.
Tack, Anette och Göran, för att ni kom och hälsade på och hoppas vi möts någonstans här hemma eller ute på vägarna!

6 kommentarer:

 1. Håller med om att det verkligen är många fina möten när en är på rull! Och att hänga med Anette och Göran gör en gott :)

  SvaraRadera
 2. Nu försöker jag kommentera från telefonen, från min dator går det inte....

  Tänk så bra att du ringde! Vi har haft sååå trevligt. Tack för er gästfrihet. Och er granne som lät oss så på deras uppfart!
  Hoppas vi ses snart igen
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själva för att ni kom förbi, så kul och hoppas vi möts igen framöver!

   Radera
 3. Så kul att ni fick besök av Anette och Göran! Och vilken fin kyrka ni visade upp! Önskar er nu en riktigt fin midsommar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev ett jättekul besök och visst bör vi visa upp Varnhems klosterkyrka dit busslast efter busslast med turister kommer sommartid.

   Radera