fredag 14 juni 2019

Golf, kräftor och skolavslutningarVart har den här veckan tagit vägen? Hur som helst blev det fredag igen innan vi knappt hann fatta det.
I måndags packade vi personbilen för vår årliga resa ner till vännen Christer i Träslövsläge utanför Varberg. De resorna har två återkommande ingredienser; golfspel och frosseri i havskräftor.
 Vi kom ner till en alldeles underbar kväll så efter vår måltid tog vi en promenad ner till vattnet och bara njöt av försommarkvällen.

Nästa förmiddag hade vi bokat en golfrunda på Hofgårds GK, några mil öster om Varberg, men när vi såg väderprognosen (Rejält med regn och eventuellt åska ändrade vi våra planer och åkte söderut mot Halmstad och Tönnersjö vackra golfbana. Där fick vi en underbar dag och även om golfspelet inte var det bästa (som vanligt) kunde vi njuta av de vackra omgivningarna.

På kvällen dukade vi upp mängder med alldeles nykokta havskräftor och årets klor var nog de godaste vi någonsin smakat.Nästa dag åkte vi uppåt Göteborg eftersom barnbarnen Ellen och Edith hade skolavslutning på eftermiddagen. Det är alltid lika mysigt att höra "Den blomstertid nu kommer" blandat med en del nya fina sommarsånger, framförda av blandade körer; från tandlösa 7-åringar i förskoleklassen till tredjeklassarna, som nu får lämna Lilla Mossebergsskolan.På torsdagen var det dags för Lars att följa med på skolavslutning i Floby kyrka för sina pojkar, då Liam slutade 6:an och Adrian lämnade grundskolan för gott.(När man ser barnbarnen inser man att tiden går alldeles för fort). Själv har jag arbetat två dagar och då inser jag hur fort det går att vänja sig vid det fria pensionärslivet, även om det är kul att komma och träffa alla arbetskamrater.
Nu har vi en ledig vecka framför oss innan jag ska bli "semestervikarie" på mitt vanliga jobb och vad vi ska fylla den med beror delvis på väder och vind....


 

8 kommentarer:

 1. Vilken mysig vecka ni haft med vänner, barnbarn och golfspel. Havskräftor nu? Det är ju inte kräftdags förrän i Augusti. Fast numera kan man ju äta dem året runt. Ja visst är det härligt med pensionärslivet.....man gör lite som man vill. Även jag jobbar lite extra som assistent till min bror, när de andra har semester. På söndag är det dags för oss att ha lite semester från trädgårdar och hus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fördelen med havsjräftor är att de har sin säsong nästan 52 veckor om året, men visst är det gott med insjökräftor en mörk augustikväll också!
   Kul för er att få ge er ut på vägarna en sväng igen.

   Radera
 2. Så mysigt att vara med på skolavslutningar. Det är precis som du skriver,nåt visst med kombinationen tandlösa sjuårigar och Den blomstertid nu kommer

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skolavslutningar är så stämningsfulla på något sätt. Det är något som är slut och något nytt som väntar efter ett evighetslångt sommarlov.

   Radera
 3. Trevligt med vänner och god mat! Skolavslutningar är något extra. I år missade vi, men vi var med på en sommarfest på dagis i Linköping innan vi for. Ha dé gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Goda vänner är som bra viner. De blir bara bättre med åren.
   Visst är det kul om man har möjlighet att få vara med på skolavslutningar och i år så passade det så bra när vi ändå var på resande fot längs västkusten.

   Radera
 4. Ni har hunnit med mycket trevliga saker. Jakob har varit på barnbarnens skolavslutningar, medans jag jobbat.
  Tönnersjö, har vi hört ska vara en trevlig bana men har inte spelat den. Ligger lite långt bort för att åka över två dagar. Man vet aldrig, rätt som det är åker man dit.

  SvaraRadera
 5. Tönnersjö är en riktigt fin golfbana men den ligger verkligen långt från all ära och redlighet...
  Passa på att besök den om ni har vägarna förbi , men jag förstår att det bli alldeles för långt för en utflykt dit för er del.

  SvaraRadera