måndag 8 oktober 2018

Höstbestyr och "Lights in Alingsås".

Igår hade vi bestämt att nu får sommaren vara slut och det var dags att förbereda husbilen för vinterförvaring.


Denna underbara höstsöndag var egentligen som gjord för en husbilstur men nu blev den istället tvättad och städad enligt alla konstens regler.
Tänk så mycket roligare det är på våren när allt ska ställas på plats och hela sommaren ligger framför oss än nu när alla halvfulla shampoflaskor och kryddburkar ska bäras in igen.


På eftermiddagen kördes den bort till "vinteridet". Det brukar kännas lite tungt men i år har vi så mycket kul att se fram emot innan våren så det kändes riktigt bra att kunna pricka av det här på "att-göra-listan".


På kvällen hade vi bestämt att ta tåget till Alingsås för att titta på deras berömda "Ljus i stad". Lights in Alingsås är ett årligen återkommande evenemang, sedan 1999. Olika ljusdesigners från hela världen bjuds in och får tillsammans med ljus- och elstudenter, samt Alingsås Energi skapa ljus-och ljudinstallationer längs en promenadslinga genom staden.
I år lyser det upp staden 28 september - 4 november och årets tema var energi. Man räknar med ca 80 000 besökare varje år och igår tänkte vi bli ett par av dem. Det fanns installationer på sex olika ställen och dessutom en speciellt för barn i Plantaget.Man kan gå med en guidad tur, som ger en djupare inblick i arbetet bakom varje installation, eller göra som vi, ladda ner en app och gå på egen hand.

Brunnshuset
 
Färgbron

 

På kyrkogården
På kyrkogården
"Vila på månen" i Plantaget
Allén
 Allén

Inte vet jag om vi hade alldeles för höga förväntningar, men vi tyckte nog de flesta stationerna var "sådär". När vi kom hem tittade jag lite på nätet och såg att många lämnat recensioner och det verkar som om många delar vår mening och att "det var bättre förr".
Hur som helst fick vi en söndagsutflykt, en skön promenad och ett tillfälle att leka med våra kameror.
För ett par år sedan var vi i Grästorp och tittade på "Ljus vid Nossan", som vi tyckte var jättevackert, inte så stort men otroligt mysigt och effektfullt utefter ån. Ska vi göra en bedömning så blir det 1 - 0 till Grästorp.

9 kommentarer:

 1. Ljus behövs nu när det börjar bli mörkt, tänk om de kunde finnas där hela tiden i stället för att plockas bort i november. Trevligt att det vara så länge det vara ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst skulle vår mörka november också behöva lysas upp innan advents- och julbelysningarna tänds.
   Vi behöver verkligen alla ljuspunkter vi kan få de här månaderna.

   Radera
 2. Vad kul att ni var i Alingsås! Vi missar ju Lights i år, har gått de åren vi bodde där. Men det är inte så märkvärdigt egentligen, bara lite kul och vackert med ljuset tycker jag. Tack för att jag fick ta del via dina bilder! Hoppas det inte är för vemodigt att ställa in er pärla i vinterförvaring.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I år känns det ganska ok att sätta in husbilen. Om en månad ska vi åka två veckor till Mexico (Tack Postkodlotteriet för den resan. Plötsligt händer det som reklamen säger, även om det gäller Lotto). Sedan slutar jag jobba sista februari och tänker fira min nyblivna pensionärstillvaro med fyra veckor i Aguilas (utan husbil) och när vi sedan kommer hem är det förhoppningsvis alldeles lagom att plocka fram den ur vinteridet.

   Radera
 3. Lights i Alingsås verkar trevligt, men trist om det inte var så bra som väntat. Skönt för husbilen med en fin vinterplats! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ganska skönt att husbilen är på plats under tak även om den här helgen hade varit perfekt för en hösttur. Nu fick det bli fyra timmar på golfbanan istället (härligt med kortärmat i mitten av oktober)

   Radera
 4. Lite vemodigt att ställa undan husbilen. Vi ska ut en helg till, men sen får den vila över vintern. Men precis som ni har vi mycket roligt att se fram emot, så vi får hoppas tiden går fort. Har senaste veckorna bombats med bilder från Berlins ljusfestivaler i mina sociala medier och hoppas vi får till en resa dit igen snart. Skulle vara trevligt med ett besök i Alingsås också, då jag har anor där! Men det får bli allt ljus på Uppsala som blir höstens ljusfestival. Den börjar om några veckor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst behöver vi allt ljus vi kan få den här årstiden. Ljusfestivaler är trevligt i höstmörkret, men dagtid kan vi förhoppningsvis få njuta av ännu några soliga dagar.

   Radera