fredag 25 december 2020

En annorlunda men mysig julhelg

 


Vi har som de flesta andra funderat över hur vår julhelg skulle firas. Då vi kände att vi inte kunde träffa våra barn och barnbarn som vi brukar göra fick vi planera om.I lördags kom min mellandotter med sambo hit och vi fick en mysig dag tillsammans. De hörde till de som drabbades av Corona redan i mars och har positivt antikroppstest så med lite avstånd kändes det helt ok.Julafton brukar vi fira hos Lars dotter och så även i år. På deras gård har de en grävd damm inne i skogen och där har de även byggt en fin grillplats. 


När vi kom dit igår hade de julsmyckat den så fint, marschaller och en sprakande brasa var tända... 


...och vi kunde njuta av ett fint julbord. 
Vi var rejält påklädda för temperaturen låg under nollan men elden värmde skönt och julafton bjöd t o m på sol.Efter maten hann vi med en välbehövlig promenad... 


...och när vi kom tillbaka hade skymningen sänkt sig och vi hade gjort plats i magen för lite chokladmousse.Vi tyckte nog allesammans att det blev ett riktigt fint firande som vi nog kan tänka oss göra om.

När vi kom hem i kvällningen fortsatte vi vår julafton med skaldjur och bubbel, något som aldrig kan bli fel.Idag bjöd vädret på en isande kall nordanvind så vi packade fikaryggsäck och åkte upp till Mössebergs Motionscentral för en promenad inne i skogen. 


Här var vi definitivt inte ensamma. Vi fick verkligen leta efter en parkeringsplats och vid alla grillar satt sällskap. Vi förstår verkligen att grillkorv har hört till bristvarorna i livsmedelsbutikerna innan jul.  Vi gick en skön promenad innan vi njöt av vårt fika vid Pankasjön. 
Vid slalombacken väntar de nog bara på lite bestående kyla innan snökanonerna sätts igång för vintern.


I eftermiddag blir det ytterligare lite Janssons frestelse med tillbehör. Sedan anser vi oss nog klara med julmaten och tänk; Det blev jul i år också trots Covid 19.....


5 kommentarer:

 1. Trevligt att se att ni också firar jul på ett annorlunda men bra sätt. Huvudsaken måste ju ändå få vara att träffa nära och kära vare sig det gäller inom- eller utomhus.
  God fortsättning!
  Allt gott

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst blev det jul i år också, en lugn och skön sådan. En God fortsättning önskar vi er också!

   Radera
 2. Såg ut som ett mysigt och säkert julfirande!

  Hoppas fortsättningen blir lika bra :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nog var det ett coronasäkert firande... men riktigt mysigt!
   Ha en bra fortsättning ni också.

   Radera
 3. Man får göra det bästa av det hela, och det där firandet verkar ju ha varit ritkigt mysigt ändå! Har har det också blivit skaldjur :) Önskar god fortsättning!

  SvaraRadera