tisdag 3 november 2020

Oktober ut - November in....

 


Nu har en vecka swischat förbi  igen! Vart tog den vägen och vad har vi gjort sen sist? Vi har varit på hemmaplan och jag (B-M) har jobbat några dagar igen, trots mitt beslut att lämna in mina nycklar efter sommaren. Det har faktiskt varit riktigt kul att komma dit igen och lite nytta hoppas jag att jag kan göra där. I fredags vaknade vi till en otroligt dimmig dag så vår planerade golfrunda fick avbokas, någon boll hade vi knappt kunna hitta i detta kompakt grå. Istället packade vi en fikaryggsäck och åkte iväg till svampskogen. Lite trattisar hittade vi, men eftersom stora delar av vår fina svampskog snart liknar ett kalhygge får vi nog se oss om efter nya svampmarker till nästa år.

 

Vi såg ut som ett par riktiga "påskkärringar" båda två med en Buff uppdragen över nacke och huvud för att freda oss från älgflugor, vilka ibland har pinat oss riktigt ordentligt. Förra året fick jag två stora bölder i nacken efter deras bett. Tvi, så äckliga de är. Vår hiskliga utstyrsel gjorde nog susen för endast ett par stycken hade hittat in i vår mundering.


Visst är de otäcka...(Arkivfoto)

När vi kände oss klara i svampskogen svängde vi ner till Naturrum, Hornborgasjön för att njuta av välförtjänt kaffe och macka. Vi fortsatte ut på spängerna förbi informationsanläggningen byggd på pålar i sjön...
...och slog oss ner på bänkarna vid Utsikten, som är en plattform av ek och kalksten ute på Minnesstenskullen."Tranbänken" är signerad av kronprinsessan Viktoria när hon var här på en av sina landskapsvandringar 2017.


Idag fick vi också se när de skulle avverka vass med ett riktigt specialfordon.


När vi rensat vår svamp kunde vi använda en del av den till en riktig höstmåltid på kvällen. Det blev rökt älgstek, inköpt i Vilhelmina, med trattisar, rotfruktsgratäng och ett glas rött.


På lördagen sken en härlig höstsol och kanske var det höstens sista riktigt härliga dag?? Vi spelade golf och mådde så gott ute på banan, som var i riktigt bra skick.


På kvällen gick vi en stämningsfull promenad på kyrkogården, bland alla ljus som tänts för dem som inte finns med oss längre.


Sedan skulle husbilen fixas till, för igår körde vi ner den till Jönköping, eftersom några garantiärenden ska åtgärdas innan vi hämtar hem den till helgen och då får det nog bli raka vägen till vinteridet. Måtte nu de här mörka månaderna gå hyfsat fort och att coronafallen minskar framöver för om två månader har det redan börjat ljusna igen och då hoppas vi kunna planera för nya husbilsresor 2021 (och kanske någon annan resa också). Tills dess är det väl bara att Hålla i, hålla ut och hålla avstånd, hur ledsamt det än börjar bli.... 

4 kommentarer:

 1. Såg ju himla trevligt ut det där, ja förutom den läbbiga älgflugan då. Den läskiga coronan är ju inte så trevlig den heller, men det är ju bara att (o)gilla läget och vara försiktig.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att gå i skogen en fin höstdag är verkligen härligt (bortsett från odjuren som kommit på senare år).

   Radera
 2. Ni ser iaf ut att ha bra och riktiga kläder när ni vandrar där i skogen bland svampar och småkryp.
  Ja visst går säsongen mot sitt slut och själv står jag redan i värmen under tak, och snart gör er husbil detsamma förhoppningsvis med garantiåtgärderna fixade.
  Snart är det mitten av mars igen och då ska jag få se ljuset, återstår att se vart ägarna får ta mig då. Allt är ju lite osäkert i dessa tider.
  Allt gott

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst får vi se fram emot vår och ljusare tider. I dessa tider är det skönt för både oss och dina ägare att vi har husbilar, åtminstone känns det bra att åka ut här hemma. Om vi sedan får korsa några gränser är en helt annan fråga...
   En bra helg önskar vi dig, i idet, och ägarna!

   Radera