måndag 12 oktober 2020

En vecka på hemmaplan och några tankar om hösten

 


Så fort en vecka går och nu är det väl inga tvivel om att hösten är här. I veckan har vi kunnat njuta av underbara dagar på golfbanan i kortärmat, men vi har också fått användning av både regnkläder och paraply under våra rundor på Berga.I år är det 50 år sedan jag slutade högstadiet i Nossebro och det var då dags för vår sedvanliga träff vart tionde år för samtliga avgångsklasser. Som alla andra större festligheter ställdes detta in men några gamla skolkamrater har träffats för "pensionärslunch" under året och nu i tisdags var det dags igen och för första gången passade det även mig. Vi skulle träffas på SAAB-museet i Trollhättan, där en av våra kamrater skulle guida oss och sedan blev det lunch på restaurang Nova, alldeles bredvid. Även om bilar och motorer inte är mitt största intresse var det intressant och en riktig nostalgitripp att gå omkring bland alla SAAB-bilarna även om träffen med flera skolkamrater jag inte träffat på åtminstone 10 år var den största behållningen. Naturligtvis gjorde vi det under så coronasäkra former vi bara kunde. (Hit blir det nog ett nytt besök eftersom Lars är riktigt sugen på att få grotta ner sig i alla SAAB-modeller).
På onsdagen var det dags för en tur till skogen för att se om vi kunde hitta några trattisar i år. Tyvärr är vårt fina svampställe till stor del ett kalhygge idag men nog kom vi hem med en hel del både gula kantareller och trattisar, så då hade vi inga sysselsättningsproblem den kvällen.Nog är man värd ett glas vin om kvällen ska ägnas åt svamprensning...


Förutom svamp har vi även fått äpplen av dotter Sandra, vilka har förädlats till äppelkaka, mos och torkade äppelringar till vinterns gröt, så mycket kökstjänst har det blivit...Dessutom köpte vi färg till tegelväggen i vårt uterum redan i våras, men vem vill stå inne och måla på sommaren. Nu blev det sent om sider gjort och det är nästan så vi ångrar att vi inte gjort det tidigare, riktigt nöjda blev vi! En regnig dag satte jag mig vid datorn för att få till en bild till "huvudet" på bloggen (den gamla husbilen måste naturligtvis bytas ut mot den nya) och då insåg jag att en kurs i Photoshop inte skulle vara helt fel...


Vad har vi då för planer för vår första höst när vi båda är pensionärer? Än så länge har vi ju haft en fin höst, men tyvärr kommer både mörker och kyla krypande och de senaste åren har vi alltid haft en novemberresa att se fram emot. Förra året var vi i Jordanien och året före bar det iväg till Mexico.

Det var då det....

 Nu hoppas vi bara på fint höstväder så kanske det kan bli ytterligare någon resa med husbilen innan den får åka till sitt vinteride. Samtidigt brukar vi alltid ha några konsertbiljetter eller andra evenemang bokade, men av känd anledning är det inte så i år. Några sysselsättningsproblem lär vi väl knappt få eftersom vi tänkt börja röja här hemma inför nästa års flytt, men nog är vi ordentligt trötta på det där lilla viruset vi aldrig hört talas om förra hösten.... Än får vi nöja oss med att titta på vår lägenhet....


Vi har väl därför tänkt ta tag i vår träning, nu när golfsäsongen går mot sitt slut och samtidigt försöka lägga ner lite mer tid på god och nyttig mat. Mitt livs första surdeg är satt i veckan och den här årstiden är skaldjuren riktigt läckra så det är bara kul att experimentera bland alla härliga råvaror.

 

 Även om hösten är vacker så kan vi inte förneka att vi ser fram emot ljusare tider igen.....(slutar med en solnedgång över Hornborgasjön i förra veckan).

12 kommentarer:

 1. Vad skoj att ni fortsätter med återföreningarna! Vi körde 10 och 20 år innan det rann ut i sanden. Det beror nog på att det är många som flyttat långt från Skellefteå, så det är svårt att få till det.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog är det konstigt att ju äldre vi blir, desto mer uppskattar vi att träffa gamla kompisar sedan barn- och tonårstiden. Riktigt trevligt var det även om jag inte inser att det var en skock pensionärer som sågs.

   Radera
 2. Detta var ett väldigt informativt inlägg.
  Er nya bannerbild var riktigt tjusig!
  Intressant att ni har kunnat hålla igång era träffar under alla dessa år, måste finnas minst en persona som verkligen brinner för det.
  Allt gott, och hoppas nu verkligen denna kommentar kommer fram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog har vi några eldsjälar i varje klass, som dessutom bor kvar på hemmaplan och tycker det är kul att planera och fixa. Vi andra är bara tacksamma.
   Kommentaren kom fram som den skulle, tack för den!

   Radera
  2. Hösten har varit riktigt fin i år. Svamp och äpplen kräver både tid och kärlek för att bli förädlade men är bra att ha både torkat och fryst. Otroligt att ni lyckas hålla liv i era skolträffar efter så många år.

   Radera
  3. Tyvärr har vi inte hittat så mycket svamp i år men vi får se om det blir några fler trattisar när älgjägarna sprungit av sig.

   Radera
 3. Fina höstbilder! Och oj vad mycket svamp det blev, sååå gott!! :) Visst är det lite tråkigt att man inte kan resa som förr. Man får försöka hitta små glädjeämnen på lite närmare håll ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så fin som hösten har varit får den gärna fortsätta, men nu kommer mörkret och vi har börjat undersöka lite möjligheter till småresor i närheten, kanske något spabesök... Får försöka njuta så gott det går!

   Radera
 4. Fin "huvudbild" du har gjort. Visst är det härligt att golfbanorna fortfarande är öppna och man kan spela även om det någon morgon varit frost och framskjuten starttid.
  Själv har jag aldrig varit på någon återträff med mina klasskamrater. Däremot hänger jag med på Jakobs alla klassträffar nere i Schweiz. Börjar känna mig som en av dom vid det här laget hahaha I år har det så klart inte blivit någon träff alls. Känns märkligt att inte kunna åka ner och hälsa på familjen men men vi hoppas på nästa år.
  Skrattar när jag ser Lars och all svamp, blev det rensning hela natten hahaha? Vi torkar också äpplen och mosar pajar och krämar.
  Så ljust och fint det blev med vit vägg, bättre sent än aldrig hihi. Kul att ni kan se hur erat hus och lägenhet växer fram.
  Ha det bra Kram

  SvaraRadera
 5. Visst är det skönt så länge det är njutbart att golfa även om långkalsongerna har plockats fram. Det är också härligt att kunna lagra lite goda smaker och nyttigheter till vintern. Svamp rensningen gick riktigt fort och lätt, de var så rena och fina från början. Ha det riktigt gott!

  SvaraRadera
 6. Ni hinner mycket på en vecka och vad trevligt med återträffar. Någon större skörd av svamp har det inte blivit för oss i år, eftersom vi hade fullt upp med stugan och försäljning. Så snyggt med vit tegelvägg. Bilden överst blev ju super! Har du gjort den i något program du köpt? Jag hade Photoshop tidigare men det är ett tag sedan och mycket nytt kommer till. Har ni sålt huset eller ska ni sälja? Själva vill vi inte bo i lägenhet....kanske för att vi vill ha sjöutsikt. 😄 Nu hoppas vi att vi ska kunna göra någon mer utflykt med HB innan vintern.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår att ni inte vill bo i lägenhet med den tomten och utsikten. Här i Falköping finns tyvärr inget vatten och vi hoppas kunna ägna oss mer åt husbilen utan en trädgård som ska passas, trots att den är liten. Vi ska försöka sälja huset till våren för vi får flytta in 1 juni.
   Bilden är gjord i Photoshop, som vi aldrig använder annars så jag är riktigt dålig på alla finesser som finns, kanske läge på en kurs??
   Hoppas ni kommer iväg någon mer gång i husbilen. Vi ska troligen åka ut till Kungshamn till kompisar i veckan och i dessa tider är det skönt med eget boende.

   Radera