söndag 1 december 2019

Mordgåta på Lerbäcks teater

I somras när en av våra goda vänner fyllde år och bjöd oss på en riktig nostalgifest på utedansbana uppvaktade vi i kompisgänget med ett teater- och boendepaket på Lerbäcks teater och nu, fredag till lördag var det dags för oss alla nio att åka dit.Vi träffades i Axvall för lite fika innan vi på riktigt vintriga vägar i en flödande sol drog iväg mot Lerbäck, som ligger ett par mil norr om Askersund. Lerbäcks teater startades 2004 av Johan och Jenny Gille. På somrarna spelas familjeföreställningar på Friluftsscenen och nu i sommar ska Emil i Lönneberga sättas upp.

2008 byggdes inomhusscenen Magasinet, som är en fullt utrustad teater med ett restaurangkök. Den rymmer drygt 100 personer sittandes vid bord. På höstsäsongen spelas olika deckargåtor och på vårsäsongen spelas olika nyskrivna farser. Sedan starten 2004 har Lerbäcks teater lockat omkring 250 000 personer till de drygt 40 produktionerna, och det i ett samhälle med 110 invånare!
Redan på 1700-talet fanns det möjlighet att få sig en bit mat och stanna över natten på Lerbäcks Gästgivaregård och sedan några år tillbaka har en av flyglarna renoverats och innehåller fem helt olika, men lika mysiga rum. Vi hade bokat fyra av dem med namnen Salongen, Finrummet, Finkan och Svängrummet. På rummen väntade bubbel, chokladtryfflar, en lyxig kaffemaskin och mycket annat som förgyllde vår vistelse.

Vårt rum, Salongen

Efter lite förfest (med massor med gott "småplock") var det dags att gå till teatern endast 25-50 meter bort. 


Deckargåtan "Starkare än Döden" kombinerades med en trerätters middag. Eftersom dramat utspelades på Mallorca hade menyn ett spanskt tema. Till förrätt fick vi Tapas à la Lerbäck. 

Sedan spelades akt 1 innan skådespelarna serverade oss varmrätten Grillat kycklinglår, pimientos de padrón, potatisklyftor, tryffelmajonäs & citronsky. 

Efter ännu fler förvecklingar serverade Crema Catalana och kaffe. Under desserten fick vi lämna in våra gissningar innan vi fick se på upplösningen. Av vårt gäng hade fyra lyckats klura ut den verkliga mördaren och när vinnaren drogs vann en av våra kompisar en biljett med mat och övernattning till någon kommande föreställning.

På morgonen stod en packad frukostkorg utanför våra rum...

...och efter lite mer fika och prat var det dags att styra hemåt i det vackra men kyliga vintervädret för att förbereda adventsstake och julstjärnor.

Hur som helst hade vi ett riktigt trevligt dygn i goda vänners lag och det var ett riktigt kul koncept för ett gäng som vårt!
 

 

 

4 kommentarer:

 1. Så udda saker ni hittar på . Verkar vara en toppen helg . Här är det inte riktigt lika roligt utan mer vemod och arbete med att lösa upp ett boende . Livet är kort man får ta tag i det medan man orkar och har hälsan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår att det blir lite blandade känslor när ni ska röja i Manfreds mammas hem. Precis som du säger får man ta vara på varje dag och njuta av vad livet ger. Det går inte i repris...

   Radera
 2. Vilken trevlig helg ni haft verkar det som. Trevligt att få bo så fint tillsammans med goda vänner. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ett riktigt trevligt koncept och det fina vintervädret gjorde upplevelsen ännu bättre.

   Radera