söndag 13 oktober 2019

Hösten är här på riktigt!Nu har vi varit hemma i en dryg vecka efter våra nästan sex veckor på resande fot och plötsligt var det höst på riktigt!
Idag kom ett riktigt tecken på det, vi gjorde i ordning det sista på vår husbil och körde iväg den till sitt vinteride.Det har varit en skön husbilssommar sedan vi hämtade hem den för ganska precis ett halvår sedan.
Vi har varvat kortare helgresor till bl a Skåne... 


...Västkusten...


...Halland med Fotoklubben...


...och Kolmården... 


...med ett par veckor i Stockholm- Västeråstrakten... 


...och den roliga "sällskapsresan", Strandkorgsutmaningen i norra Tyskland.


Årets långresa tur och retur till vår vandring på Pilgrimsleden från Santiago de Compostela är vi också så nöjda med och mycket positivt överraskade över alla pärlor vi hittade i norra Spanien. 


Totalt har vi sovit 64 nätter i husbilen i sommar och det är ett tiotal nätter mer än vad vi har gjort tidigare.
Nu får vi istället se fram emot en höst och vinter med andra upplevelser och umgänge med nära och kära.
Idag är det precis en månad tills vi sätter oss på flyget för en vecka i Jordanien, vilket vi tror blir en häftig reseupplevelse.

Foto från Pixabay
Annars är det en ganska mysig tid som kommer och en hel del tid kommer säkert att spenderas vid datorerna för att redigera bilder och förhoppningsvis fixa till ett par fotoböcker och om tiden finns ett bildspel.
Ikväll har jag åtminstone gjort en ny bild till vår blogg och då inser jag att en kurs i Photo Shop inte skulle sitta fel.... även om vi mest använder LightRoom för lite lätt bildredigering.


Sedan var Lars och köpte oss var sitt träningskort på vårt gym. Dessa behöver vi verkligen utnyttja för att orka leva det liv vi vill leva. 
När vi ser vad vi har framför oss kommer det nog att bli vår innan vi vet ordet av och när tranorna kommer till Hornborgasjön är det dags att hämta hem husbilen igen.... 

 

12 kommentarer:

 1. Visst är det så att hösten känns på riktigt eftersom det snöat uppe hos oss. Det är bra att kunna ha husbilarna under tak vintertid, då mår dom nog bäst. Vi får hoppas att vintern går fort så husbilarna kommer ut igen:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår att ni har betydligt mer höst, el. nästan vinter än vad vi har. Visst är det skönt att veta att husbilen står under tak när höststormarna viner. Nog känns det som ett halvår är en lång tid innan vi tar ut den igen men som vanligt går tiden otroligt fort....

   Radera
 2. Hösten är vacker hemma, men jag gillar inte de regniga och blåsiga dagarna. Ni har ju haft en fantastisk sommar med många upplevelser med er husbil. Vi har aldrig ställt undan vår husbil eller husvagn under vintern. Älskar att resa i varmare länder under vintern och njuta av sommaren hemma. I år blir det första gången som vi tar med HB hem under några månader, sen lockar säkert en resa mot varmare väder igen. Jordanien låter spännande, men en lång resa med flyg. Ha de gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska bli riktigt spännande att komma till Jordanien, ett drömresmål. Än har vi inte känt någon längtan till att vara borta över vintern, men vem vet, nästa vinter är det nog slut på mitt extraarbete så då kanske vi ändrar oss...

   Radera
 3. Vilken fin sammaställning du gjorde av era resor. Att det snart är Vår vet jag inte om jag håller med hahaha men så småning om så. Gymkort skulle säkert vara bra men det är ju sååå tråkigt, tycker jag. Får försöka hitta på något annat sätt att rör oss på. Ha det bra tills vi ses

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med om att gym är fruktansvärt tråkigt men mina knän och resten av kroppen behöver det.
   Igår åkte vi ut till golfbanan, gick nio hål (i sol) och tömde vårt skåp där. Ännu ett tecken på höst!

   Radera
 4. Vilka varierade resor och upplevelser! Och roligt att vi fick resa tillsammans! :) Jordanien låter riktigt spännande. Ser fram emot att höra om det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var Strandkorgsutmaningen ett kul och annorlunda sätt att resa och så kul att träffa er och alla våra härliga medresenärer.
   Nu ser vi fram emot Jordanien och en hel del annat smått och gott...

   Radera
 5. Fantastisk sammanfattning av årets resor. Gymkort är säkert bra och en investering i fortsatt välmående.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog är gymkort bra även om en envis förkylning gjort att de inte använts som vi tänkt.
   Ses vi på seniorlunchen?

   Radera
 6. Härliga bilder. Jag har också en massa bilder att ta i tu med, men det blir ju ständigt nya! Hade tänkt jag skulle göra en fotobok om Norrlandsresan/Lofoten. Få se om jag kommer till skott. Ha dé gott! Elisabaeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår att du har mängder med bilder! Vi försöker bli lite bättre på att gallra och sortera upp våra bilder, men enkelt är det inte. Nu ska jag försöka få till ett par fotoböcker om vår husbilsresa och kanske ett par julklappsböcker till barnbarnen om vår utflykt till Kolmården.

   Radera