lördag 2 juni 2018

Gäster i Mechernich

I onsdags lämnade vi Bacharach och åkte mot Mosel. 
Vi gjorde ett fotostopp vid Lorelei.


Loreleiklippan
I Cochem, en av våra favoritplatser längs Mosel, blev det lunchstopp och en promenad.
På¨eftermiddagen fortsatte vi till Birgit och Dieter, våra tyska vänner, som vi lärde känna i Sydafrika 2015. de bor i Obergartzem, Mechernich, några mil söder om Köln. Första kvällen satt vi ute länge och njöt av en god måltid och ytterligare en underbar sommarkväll.På torsdag morgon packade vi ryggsäckar för en hikingtur i Eifels Nationalpark. På vägen dit hällregnade det, men som genom ett under klarnade det upp strax innan vi nådde parkeringsplatsen. Vi fick en underbar vandringsdag (svettig), i en omväxlande och vacker natur. Vandringen vi gjorde gick omkring tre vulkankratersjöar, ömsom nere i vattenbrynet och ömsom uppe på kraterkanten.

Karta över vår vandring.Utsiktstornet nått efter en svettig uppförsbacke.


Schalkenmehrener Maar, den största av kratersjöarna.

Sista delen gick vi genom en bokskog.
Sedan fortsatte vi till en gammal kvarn, som restaurerats och numera huvudsakligen fungerar som café och restaurang. Man malde fortfarande en del mjöl och senap,som sedan smaksattes med bl a honung, whisky och vitlök. En burk vitlökssenap med ordentligt krut i fick följa med hem.

Vårt sista stopp för dagen blev på en Biergarten, där vi läskade oss med en välförtjänt öl.
På kvällen grillade Dieter foreller fyllda med rosmarin och citron till oss och Birgits föräldrar, som kom på besök. Oh, så gott det var!


Så var ytterligare en fin dag till ända.

1 kommentar: