lördag 1 april 2023

Barnbarn och ett snabbesök hos tranorna.


 På fredagen hade vi sedan länge lovat att umgås med barnbarnen Edwin och August ett dygn medan mamma och pappa var och kopplade av på spa. När vi vaknade på morgonen var vädret nästan så vi inte ville ge oss ut på vägarna till Lidköping men det var bara att ta det lugnt och allt gick bra i snövädret som aldrig verkar vilja ge med sig. 


Vi hämtade killarna på skolan och förskolan innan det blev dags för mellanmål med våfflor, sylt och grädde.



Det är så kul för oss att få umgås med den yngre generationen men så fort det går. Edwin, 10 år, tränade tennis både på fredagen och lördagen så Lars fick vara chaufför till tennishallen.


På lördagen vaknade vi till ett underbart vinterväder så medan Edwin tränade var vi andra ute och tillverkade en snögubbe (den första vi har varit med och gjort på många år). Till slut så blev det två snögubbar...



När föräldrarna kom hem på eftermiddagen och vi åkte hemåt gjorde vi ett stopp vid Trandansen, där det nog hade varit nästan lika mycket människor som tranor under lördagen. 


Lars tog några foton på fåglarna, men vi kommer att göra fler besök här ute under de kommande veckorna. I kväll räknades 11 200 tranor så nu börjar det bli många både på marken och i luften. Vårt allra främsta vårtecken!



Vi stannade främst för en fotoutställning i Bjurums kyrka, där medlemmar i Skövdes och Falbygdens fågelklubbar ställde ut fotografier under två dagar. Det är otroligt att ett kyrkorum kan passa såpass bra som utställningslokal. Som vanligt fanns det många fina foton.





Väl hemma i soffan känns det gott att öppna en flaska riesling och skala lite räkor till en macka. 


Hur skoj det än är så visst känns det att vi inte är 25 år längre, men vi kan ju vila alla andra dagar....


16 kommentarer:

  1. Men oj vilket vinterväder ni fick. Då är det inte roligt att vara ute på vägen men har man lovat så har man. Mysigt hade ni också och snögubbar är kul att göra. Våra "grannar" dom bor visserligen en liten bit från oss, dom är där hos tranorna, ser deras bil på eran bild. Ja vi får se om vi kommer iväg dit, alltid roligt att vara där ett par dagar. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi fick verkligen vår del av vintervädret men idag blev det en underbar dag och solen värmde verkligen. Vid Trandansen var det så geggigt så Lars undrade om man vågade åka ut på gräset med husbilarna. Vi skulle också vilja sova därute någon natt men först ska vi försöka vårstäda husbilen i veckan och veckan efter påsk har vi barnbarnsbesök från Göteborg ett par dagar. Vi får se om vi får till det annars får vi ta våra kameror och åka ut någon dag ändå. Ha det så gott så får vi se om vi ses vid tranorna!
      (Har ändrat i bloggen när jag såg att de räknat 11 200 tranor ikväll).

      Radera
  2. Härliga dagar trots snön men nu får vi väl tro att det är färdig-snöat. Här går vi och väntar på att få hem husbilen igen så vi kan börja åka, vill också åka och titta på tranorna, har aldrig gjort det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nog väntar vi också på snöfritt och lite vår så vi äntligen kan ut och åka husbil. Just nu har vi stora problem med abstinens…
      Självklart ska ni åka till tranorna och gärna sova där och vakna när fåglarna flyger in vid 5-tiden!

      Radera
  3. Usch och fy för snön. Fina bilder på tranorna och våfflor tillsammans med de små är ju underbart.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Även om vi nu har soliga och fina dagar är nätterna riktigt kalla så snön den ligger kvar. Nu vill vi ha vårblommor, isfria vägar och husbilsnjutning.
      Nu passade det bra att umgås lite med barnbarnen för Jisses vad fort de blir stora!

      Radera
  4. Så kul att få umgås med barnbarnen. Visst växer de för fort, vi hinner inte med. Idag har vi varit barnvakt åt vårt yngsta bb Alvin,medans storebror hade kalas för sina klasskamrater. Vi kommer nog inte ut med HB på ett bra tag eftersom Ing inte kan gå mer än ca 5 m med kryckor. Artrosen har slagit till igen men nu på vänster höft och ben. Hade varit så kul att få åka ut med husbilen i Påsk. Några planer kan vi inte göra upp längre. Bara att se tiden än och hoppas på att han blir bättre, det blev han ju på höger ben. Ha det gott och njut i HB.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så tråkigt att Ingemar blivit dålig i andra benet. Det är bara att hoppas att träning ger resultat för nog är det så att den där artrosen går i skov. Hos oss är det axlar som är den svaga punkten…
      Vi ska försöka städa ur husbilen nu i veckan när solen lyser men det blir nog ingen premiärtur i påsk eftersom vi får besök av barn och barnbarn. På tisdagen är det dags för service och på torsdagen fukttest i Jönköping. Då funderar vi på att fortsätta österut några dagar.

      Radera
  5. Usch, vilket snöväder ni fick på vägen till Lidköping. Och skönt att ni kom fram ordentligt. Fint att umgås med barnbarnen men det är ju betydligt mer fart och fläkt än en har i vardagen hemma. Men vila kan ni ju göra hemma.
    Så lyckat med ett stopp vid trandansen och så många tranor. Förstår att det hela var en välbekant tillställning.
    Roligt också att kyrkan används som utställningslokal.
    Kan tänka mig att en riesling och räkor smakade fint när ni var hemma igen.
    Önskar er en bra kommande vecka.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nog är det lite mer fart ihop med den unga generationen men samtidigt är det så mycket lättare nu än för några år sedan. Nu är de i stort självgående och inga bekymmer med att det ska sovas middag eller att msmmalöbgtan blir för stor.
      Tranorna kommer att få fler besök framöver, då med lite mer fotoutrustning och en ryggsäck med fika!

      Radera
  6. Jag kom på mig själv i fredags när all denna blötsnö kom, att jag fått ett litet fågelintresse ut jag också över att vara deras värd med mat och husrum. Jag led med vårfåglarna i snön, som säkert inte har vana vid att äta vid ett fågelbord. Nu bor vi på landet, vårfåglarna har kommit och springer på andra sidan fönstret, som fiskarna i ett akvarium. När jag ser dem så nära måste jag lära mig vad de heter.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi är verkligen inga fågelkännare och visst vore det skoj att känna igen flera fåglar på både utseende och läte. Efter många år här i bygden har jag åtminstone lärt mig några av fåglarna i Hornborgasjön. Det blir faktiskt mycket roligare när man vet vad man ser.

      Radera
  7. Man är lyckligt lottad när man har barnbarn . Men man blir också påmind om hur fort tiden rinner iväg . Våran Arvid hade 10 årskalas i lördags så det blev tårtkalas . Nu till påsken får vi rå om bägge grabbarna ett par dagar och ta igen lite av vinterns frånvaro. Blir bakning och fågelholksbygge . Linnea , Alice o Arvid har byggt holkar som sitter uppe på väggen av lillstugan. Nu är det Tures tur och Srvid kanske kan tänka sig att bygga en till.
    Glad Påsk på er från oss i Hjulhuset , som nu står och väntar på finväder

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det skoj med barnbarn. På påskdagen kommer Malin med fam och då stannar Edith här några dagar eftersom de har lov veckan efter. Idag har vi varit och städat rent husbilen. Tror du inte mössen varit och tuggat hål på min resårbotten i sängen, inte mycket, men ändå! Grrr!
      Vi hoppas på en tur i nästa vecka ihop med fukttest i Jönköping nästa torsdag.
      Glad Påsk på er också!

      Radera
  8. Oj vilka fina bilder på tranorna. Kul för er att ni kom er iväg för att få se när tranorna kom o tänk att det stannar så många också, helt otroligt. Hade gärna varit där och tittat också :) Ha det fint

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul du tycker om våra bilder, som vanligt blir några hyfsade och många fler suddiga eller dåliga på andra sätt. Vi har ju den fördelen att det tar en kvart att köra dit så därför blir det några besök där ute vid Trandansen varje vår. Nästa vecka ska vi ha barnbarn här så då blir det nog också ett besök med kikare och fikaryggsäck.

      Radera