måndag 27 mars 2023

Husbilsdags på olika sätt.


I torsdags vaknade vi till en dag med solsken och en doft av vår, så vad passade bättre än att hämta hem Laikan från vinteridet. Vi åkte genom Valle vackra härad och även om isen fortfarande låg på alla sjöarna var det så vackert att vi var tvungna att stanna vid Kungsbron och fotografera lite.



Det kändes så bra att öppna dörrarna till logen och även om vi fick vittja ett par musfällor såg det mesta ok ut.


Vi hann i princip bara hem innan vårvädret var över för den här gången så vårstädningen av husbilen får bestå tills termometern åtminstone kommer upp över nollan.

I helgen var det dags för Erikssons Husvagnar att ha helgöppet och visa vårens nyheter.


Vi åkte dit och inte var vi ensamma om att vara nyfikna på vad de hade att erbjuda av både nya och begagnade husbilar.


Vi gick och tittade på de olika husbilarna och visst har t ex Adria flera fina modeller, som vi tyckte mycket om. Att de sedan har en prislapp som inte riktigt passar vår budget är en helt annan sak, men titta är alldeles gratis...


En del exemplar kanske inte är lika kostsamma???


På plats fanns också t ex försäljare av batterier, madrasser, fårskinnsfällar, samt representanter från bl a Caravan Club. Alla besökare bjöds även på pyttipanna med rödbetor.


Vårt enda inköp den här gången blev en "Erikssons kasse". De säljer en förpackning med toalettpapper och två burkar med Aqua Kem påsar till toaletten, för det bra priset 250 kr.


När vi kom hem  firade vi Vårfrudagen, eller Våffeldagen med våfflor, blåbärssylt och grädde.


På söndagen kom vintern tillbaka igen och det var precis att vi hann ut på en promenad mellan snöbyarna och nu börjar vi bli mer än lovligt trötta på snö och minusgrader.

  

16 kommentarer:

  1. Oj vad mysigt att gå och titta på alla fina husbilar och vagnar som finns. Tyvärr är det ju så att prislapparna har blivit lite för höga . Men som du sa att titta är ju gratis...om inte suget blir för starkt:))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skoj att du tittar in och läser, kanske börjar du skriva om era husvagnssemester igen?? Visst är det skoj att titta på allt nytt men vi får vara nöjda med det vi har, oavsett hur sugna vi blir.

      Radera
  2. Så himla onödigt med vinterväder nu. Snart far ni ut igen med Laikan!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nog är det onödigt med mer vinter och mer snö ska vi få i veckan, samtidigt som det fortfarande kommer att vara kallt. Vi kommer inte ens att vårstäda husbilen förrän det blir lite bättre temperaturer.

      Radera
  3. Visst känns det onödigt med snön nu. Men å andra sidan kan en ju inte göra något åt vädret. Trevligt att ni hämtat hem er husbil och hoppas det snart blir dags för lite turer.
    Roligt att titta på husbilar och trevligt att bli bjudna på pytt. Men priset fär en husbil är ju en hel del- Och sen tillkommer ju väldigt mycket i form av bensin, försäkringar. ställplatsavgifter m.m- Så allt är ju en fråga om vad som är värt vad. Dock är det ju kostnadsfritt att titta.
    Kul att det även hos er blev våfflor och de kan en ju äta närsom.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst känns det som om den här vintern varit ovanligt lång. Exakt för ett år sedan var vi på premiärtur till Kinnekulle och njöt av mängder med blåsippor på Munkängarna.
      Nu väntar vi med att vårstäda husbilen tills det blir lite bättre temperatur, så det blir nog hemmahelg över påsk.
      Våfflor är riktigt gott och något vi brukar njuta av ibland på sommaren när man kan stå ute och grädda dem, samt njuta med färska bär.

      Radera
  4. Det är tufft att vara husbils-åkare i Sverige, det är bara till att vänta, till slut måste snön ge sig, haha

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med om att det är en påfrestande tillvaro att vara husbilsåkare i Sverige den här våren och mer snö ska komma…
      Tar det inte slut däruppe någon gång???

      Radera
  5. För oss är förändringarna drastiska. Tidigare åkte vi ut året runt minst varannan helg med bussen, vi bodde 10 månader i bussen när vi byggde vårt hus, påsk var ofta ett måste att resa till Öland, i vinter har vi inte ens lagt på vinterdäcken och inte startat motorn sedan tidigt i höstas. Även påsk ser ut att vara snöig och kall så Herden får nog stå kvar på det varma golvet..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi förstår verkligen att Herden har det bättre i sitt garage för inte är det något nöje att halka omkring på vägarna i det här vädret. Vi hoppas på såpass väder att vi åtminstone kan vårstäda husbilen i påskveckan, men det är ju inte heller så skoj om det är iskallt och vinter.
      Premiärturen får vackert dröja och nu hoppas vi på veckan efter påsk.

      Radera
  6. Hej, läste om er Islandsresa och undrar om ni komponerat resan själva eller om ni köpt via ngn "resebyrå" ( vulkanresor eller liknande) /Göran

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej och kul att du hittade till vår Islandsresa. Vi köpte den genom Vulcanresor och blev jättenöjda. Vi köpte en sjudagars rundtur och bokade en extra natt i Myvatn för att hinna med en valsafari. Det enda vi ångrar är att vi inte bokade en extra natt i Reykjavik (natt 1 och 2). Då skulle vi åkt Gyllene triangeln en dag och fortsatt efter sydkusten nästa dag. Nu blev det en riktigt lång dag med lite ont om tid på en del ställen. Vi bokade enklare boenden med delat badrum och hamnade på jättemysiga B&B ute på gårdar och ibland på riktigt hotell.
      Lycka till med reseplanerna.

      Radera
    2. Tack för svar och bra tips!

      Radera
  7. Förstår att ni är sugna att åka iväg men det lockar inte när det snöar så här mycket. Vet inte hur ställplatserna ser ut heller, är dom plogade eller inte? Vi avvaktar ett tag till. Kram till er.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Som det nu ser ut tänker vi inte ens tanken att vi ska ut och åka. Vi hoppas på såpass väder nästa vecka att vi åtminstone kan vårstäda bilen men det behöver bli lite värme…
      I helgen ska vi till Lidköping och vara barnvakter medan föräldrarna roar sig på spa, kul.
      Skönt att Jakob var bättre i höften idag! Kram

      Radera
  8. Vi, eller rättare sagt Lars har också varit sjuk flera gånger i år, men nu hoppas vi det är slut på eländet.
    Hos oss får också husbilen vänta ett tag, men vi hoppas att vi kan ha möjlighet att vårstäda den i nästa vecka….

    SvaraRadera