onsdag 15 mars 2023

Seniormässa i Göteborg


 Den 14-16 mars var det dags för årets Seniormässa på Svenska Mässan i Göteborg. Eftersom vi aldrig besökt någon sådan tyckte vi det kunde vara kul att ta tåget ner till Göteborg och undersöka vad det var.Härligt nog var åkrarna nästan snöfria efter de senaste dagarnas regn.


Att vi numera får titulera oss seniorer är väl bara att acceptera. Vad är då Seniormässan? På deras hemsida kan man läsa följande:

Seniormässan är Sveriges största mässa för dig som vill leva ett aktivt liv och upptäcka något nytt igen. Här får du träffa det största antalet utställare med det mest varierande utbudet av kvalitetsprodukter och erbjudanden. Här finns utställare inom många olika områden; Resor & Turism, Boende & Tjänster, Vård & Omsorg, Hälsa & Skönhet samt Fritid & Kultur.

 Vi var väl inte så jätteimponerade men det var ändå skoj att gå omkring och titta, främst hos utställare med resor eller destinationer, vilka var mestadels i Sverige. En del hade verkligen jobbat med sina montrar och fixat till lockande inredning.




Som vanligt fanns det massor med montrar där det såldes allt från ost och rökta korvar till vitaminer och stödstrumpor....

En hel del tävlingar ägnade vi en del tid att fylla i så nu väntar vi bara på ett pling i mailkorgen som berättar att vi vunnit en resa till Celle eller ett presentkort hos någon utställare.....


Det fanns också ett fullspäckat scenprogram på två olika scener. Idag hade vi kunnat lyssna på Ann Wilson, från Let´s Dance som pratade om "Stay happy, stay healthy, stay strong", men detta missade vi tyvärr. Istället lyssnade vi en stund på Björn Ranelid, som pratade om sina 40 år som författare.


Vi ägnade även en stund åt att lyssna på en föreläsning om kryssningar, men de som känner oss vet att det inte är något som lockar oss (om den inte går uppe i Nordnorge eller ännu längre norrut...).

När benen behövde lite vila blev det en lunchmacka på mässcaféet.


När vi kände oss nöjda med vad vi sett blev det en solig, men blåsig promenad tillbaka till Centralen och ett tåg tillbaka till Falköping, för till fördelarna med att räknas som senior hör det Västtrafikkort som vi får från 65 års ålder i vår kommun, vilket gör att vi åker gratis inom hela zon C (upp till Strömstad) och åker till Göteborg för 72 kr. Det kan inte ens en sparsam västgöte klaga på....



 

12 kommentarer:

  1. Såg att Nääs fanns med på mässan. Där nyttjade jag seniorpaketet när vi var i Sverige för ett år sedan. Det gäller för +55 så det kunde jag precis nyttja då! kul ändå att det finns en mässa med fokus på seniorer, de får bevisligen skärpa till sig med innehållet till nästa gång :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kanske inte var något större fel på innehållet men äldreomsorg i Göteborg, hushållsnära tjänster, begravningsbyråer och en massa olika kosttillskott kändes inte aktuellt för oss. Vi funderar också på att boka ett vandringspaket på Nääs fabriker med våra Uppsalakompisar. Jag har bara varit där och ätit lunch en gång men det ser riktigt fint ut.

      Radera
  2. Stort lycka till i tävlingarna. Hoppas att det blir någon vinst.
    Kryssningar är jag lite kluven till. Jag har varit på en Medelhavskryssning vilket var trevligt då jag fick uppleva flera olika destinationer och länder på en resa. Men jag föredrar ändå att få några dagar på en ort och ha tid att åka runt på dagsutflykter så jag får uppleva en blandning av olika orter, natur, stränder eller vad det nu kan vara som lockar.
    Västtrafikkort för zon C har jag också i och med att jag pendlar till jobbet. Det blir verkligen ett förmånligt pris att åka till Göteborg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Chansen att vinna något är väl minimal men deltar man inte är den noll…
      Vi tycker också om att besöka en stad några dagar och hinna utforska den. Sedan lockar inte den ”konstgjorda” miljön (som vi fått för oss att det är) ombord på ett kryssningsfartyg, men vem vet; Kanske har vi fel….

      Radera
  3. Vilken trevlig dag! Håller nu tummarna för at ni ska vinna något.
    Har varit här i Stockholm på Seniormässa vid något tillfälle och det var trevligt i sig, men en gång räckte.
    Vad generöst av Västtrafik att erbjuda dessa kort och att åka till Göteborg för denna ringa kostnad. För mig att åka till Uppsala, 7 mil bort, kostar det minst 100 kr. Och tar en pendeltåget blir kostnaden mer än så-
    Vad häller kryssningar så kan jag gilla det. Vi har gjort några och den längs hela Norges kust upp till Nordkap var magnifik. Likaså den vi gjrde i Sydamerika då vi rundade Kap Horn och bl.a besökte Falklandsöarna-m Eldslandet, Patagonien. Jag många platser. Fascinerande.
    Såg Nääs på en skylt. Har bott där ett par nätter och trivdes väldigt bra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blev en trevlig utflyktsdag, men vi känner också att det inte är något vi besöker nästa år igen.
      Nääs fabriker har vi bara besökt för lunch men miljömärkt trevlig och vi har pratat om att boka ett vandringspaket med övernattning tillsammans med våra Uppsalakamrater där.
      Kanske vår avoga inställning till kryssningar bara är ett hjärnspöke men när våra vänner som gjort flera kryssningar i Karibien och Medelhavet entusiastiskt pratar om detta känner vi bara Nej, nej…
      Däremot skulle vi kunna tänka oss det längs Norges kustlinje eller gärna ännu längre norrut…

      Radera
  4. Ni fick en liten utflykt på Lars födelsedag och hoppas ni vinner något. Vi har aldrig varit tillsammans på en seniormässa, trots att den inte är så långt härifrån. För många år sedan, minns jag att vi var från jobbet på föreläsning. I pausen från föreläsningen var vi in i seniormässan och tittade runt väldigt snabbt. Då var ju inget av deras utbud aktuellt. Att man själv skulle bli senior, låg ljusår framåt hahaha.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Någon vinst ser det inte ut att bli, men är man inte med har man ingen chans. Det var skoj att göra något på Lars födelsedag och då passade detta. När vi såg utbudet hos utställarna hoppas vi att det mesta inte ska vara aktuellt för oss på många år, men seniorer får vi väl lov att kalla oss.

      Radera
  5. Senior mässa har jag besökt i Götene och antar att den är en minimerad version. Själsdoktorn var där och föreläste vilket var riktigt underhållande . Avundsjuk på era resförmåner i Falköping, borde fler kommuner ta efter .
    Kram från Lisa i hjulhuset som nu stannat till i Heligenhafen för proviantering innan hemresan med Stena Line

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du får vänta än ett tag på ditt seniorkort; Götene ger ut från 75 år medan Falköping delar ut dem från 65.
      Välkomna hem! I slutet av veckan planerar vi att hämta ut Laikan. Nu är vi ute och åker ett par dagar, vad vi sysslar med får du se om någon dag.

      Radera
  6. Trevligt med en tågutflykt och nya intryck! Vilken generös kommun! Det måste ni ju så klart utnyttja! Vi har en variant av det här på GC. Vi har ett personligt busskort, som kan laddas med 100 € och då får man resa för 160 € när man är senior! Ha dé gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. De där Västtrafikkorten har vi verkligen nytta av även om vi aldrig åker buss här i vår lilla stad, men tåget till Skövde på 17 minuter är ju oslsgbart om man jämför med bil.

      Radera