torsdag 15 juni 2023

Några dagar på rull i Sommarsverige


Då det var dags för besiktning av Laikan och det var svårt att få tider här i Falköping och Skara bokade vi en tidig morgontid i Jönköping i måndags. För att inte behöva gå upp och åka i svinottan åkte vi ner till Sandhem, drygt tre mil norr om Jönköping. Här har Sandhems Hembygds- och Fornminnesförening iordningställt en jättefin ställplats. Nere vid byns badsjö finns det plats för ett tiotal husbilar varav två platser kan få tillgång till el. Det finns toalett, möjlighet till latrintömning och dessutom färskvatten. Platsen är gratis men man kan swisha en frivillig slant till föreningarna och gärna besöka den lokala handlaren eller pizzerian. Ikväll var vi åtta bilar på plats. 



Vi tog en liten promenad fram på kvällen och det var nästan så ett bad lockade t o m oss som inte gjort oss kända som några badälskare.


Nästa morgon åkte vi de sista milen till Besiktningen i Jönköping och innan klockan slog 08, var Laikan godkänd och klar för ytterligare ett år på vägarna.


Vi satte då kurs mot Vinbergs GK, utanför Falkenberg, där vi ska träffa Tommy och Inger från Motala, för en golfrunda och lite slutplanering inför TL-golfarnas husbilsgolf, som ska gå av stapeln i augusti. Det blev en svettig runda på den helt uttorkade banan, men några hål måste ha gått hyfsat för en del för Lars fick plocka fram en liten BirdieWhisky vid fikat efter nio hål.


På kvällen drogs de sista riktlinjerna upp inför tävlingen under trevliga former.


Nästa dag vinkade vi på återseende och vi tog en sväng till Ullared, där vi inte varit på flera år. Det blev ett kort besök men förutom lite polermedel till Laikan blev det inga stora affärer. Det var hur som helst en bra dag att åka dit i solgasset för det var definitivt ingen trängsel i varuhuset.


Vi fortsätter sedan till Harabäckens GK utanför Varberg där det blev en fin kväll och nästa dag ytterligare en svettig golfrunda, trots att vi började strax efter 08. Från en del av hålen ser man de höga ledningarna vid Grimeton, ett av Sveriges världsarv.


Efter en välbehövlig dusch tittade vi i Park4night efter en lämplig plats för vår sista natt i husbilen för den här gången. Vi fastnade för ställplatsen i Lerkils hamn, väster om Kungsbacka. Det var en riktigt fin plats för en övernattning. Det är i princip en grusplan direkt ut mot havet. Servicen består av el, toalett, dusch och möjlighet att tömma latrin, till en kostnad av 250 kr. Vi får en härlig eftermiddag/kväll även om vindarna blev lite kyliga när solen dalade, för att till sist försvinna i horisonten.






När vi kom hem idag fick det bli ett besök på Systembolaget då vi fått ett sms med besked om att vårt bokade flak med "Komma-fram-öl" var på plats, så nu är vi ståndsmässigt utrustade även på det planet.


Nu får vi hålla oss på hemmaplan i midsommarveckan eftersom Laikan ska in på verkstad och bli uppgraderad med nya bodelsbatterier och tillbehör till detta, så sedan ska vi vara väl rustade för fricamping!

8 kommentarer:

  1. Aktivt liv som vi pratat om hos mig, jajamen verkligen :) Kommaframöl - det är ju lite kul att det går att beställa på systemet nu. Den där kvällsfikan i solnedgången ser underbar ut och en riktigt bra plats på Lerkil. Trevlig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var just det där aktiva livet, som vi mår så bra av. Det inkluderar även ett par timmar på första parkett vid havet, tillbakalutade med en ljudbok i öronen.
      Kommaframölen var väl ingen större smaksensation mennändå lite kul att ha med i husbilen.

      Radera
  2. Matts Torebring16 juni 2023 kl. 09:12

    Kohagen i Sandhem den gillar vi också som mellanlandning, om man känner sig trött och vill vila en natt. Jag hoppas att alla lägger en slant, trots att det är gratis, så de kan fortsätta att driva föreningen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har också stannat några gånger på den härliga platsen i Sandhems och hoppas också (precis som på Kinnekulle) att de flesta swishar en slant för att få ha kvar ställplatsen i fint skick.

      Radera
  3. En både "nyttig" och trevlig tur med husbilen. Skönt att besiktiningen gick bra och smart att välja Jönköping. LÅter kul att ni ockås planerat inför höstens husbilsgolf.
    Och är det havsutsikt så kan en ju "klara sig med" att det är en grusparkering som gäller. Verkade helle rinte alltför trångt.
    Kul att det finns "komma fram öl" . Hade ingen aning om detta. Men nu vet jag...
    Önskar er en fin helg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blev en mysig tur i ett varmt sommarsverige, bäst att passa på medan sol och värme stannar kvar.
      Det är något visst att sitta vid havskanten och titta på båtar och vågor. Dessutom lyssnade jag på några kapitel av din pappas öden och äventyr medan vi satt där.

      Radera
  4. Skönt när man klarat av besiktningen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det lika skönt varje gång man fått ok även om man inte tror det ska vara några fel…

      Radera