onsdag 28 juni 2023

Midsommar och dagar på tenniscup.



Tänk att det försvunnit ytterligare en vecka av vår fina sommar sedan vi skrev på bloggen senast. På midsommarafton tog vi Laikan till Blomberg ett stugområde vid Vänern, nära Kinnekulle där B-M:s f d Varnhemsgrannar har ett härligt sommarhus. Där har vi firat midsommar i många år med ett avbrott förra året då jag låg hemma med dunderförkylning efter vår Islandsresa.


Här blev det som vanligt trevligt umgänge, god mat och sedan en allvarlig kamp i hästskokastning, kvinnor mot män och i år tog damerna hem kampen efter att ha lyckats träffa pinnen två gånger!


Vårt trevliga värdpar.



I det vackra vädret tog vi sedan en kvällspromenad ner till stranden för att se när solen började dala i Vänern.



Efter ett par dagar på hemmaplan styrde vi mot Jönköping i måndags där vi bokat två nätter på Villa Björkhagen, campingen i staden. Det var en ganska sliten camping men läget var bra då dotter Sandra och grabbarna, Edwin och August, kom och bodde hos oss då Edwin, 10 år, skulle spela tenniscup på Racketcentrum  på gångavstånd från campingen. Vi valde en plats på det onumrerade området då det där fanns gott om plats till en extra bil och diverse kubb- och fotbollsspel.



Så fina dagar vi fick! Det är inte klokt så mycket kraft det finns i en tunn liten pojkkropp och skoj för mormor och Lars att få dela upplevelsen.




Om ett par år ska jag också spela...

Tänk att vi även hann med några serier bowling, lika kul för alla åldrar.


Efter fyra tuffa matcher, under två dagar, som resulterade i tre vinster och en förlust fick en mycket trött och svettig kille ta emot en pokal som tredje pris.


På kvällarna njöt vi bl a av våfflor med blåbärssylt och grädde eller hamburgare. Sedan blev det lite husbilsmys.




Under tisdagsförmiddagens regn blev det kortspel och katten vet om det inte var nybörjartur när brödralaget vann en hård kamp i 31, varken mamma, mormor eller Lars är de som ger sig i tävling oavsett om det gäller kortspel eller något annat. 


Vi brukar säga till den unga familjen att det inte är fel att ta det lite lugnt ibland men nog undrar vi om inte uttrycket att äpplet inte faller långt från det beryktade päronträdet passar i det här fallet för när vi kom hem strax före lunch idag kastade vi i oss lite mat och åkte direkt ut till golfbanan för 18 mycket svettiga hål. 


Nu sitter vi hur som helst nyduschade med ett glas kallt rosévin och bara njuter av vår fina sommar och i morgon rullar Laikan iväg igen åtminstone för en natt.... 


 

17 kommentarer:

  1. Det är roligt att läsa om ert aktiva liv! Och äpplet faller inte så långt från trädet, det är tydligt det :) Mysigt med grabbarna i husbilen och att få dela tid med dem. Aktiv sådan :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det skoj att få vara med de yngre generationerna och förse dem med ”mormorslagad” mat och samtidigt få nöjet att se dem ha skoj. Sedan glömmer jag aldrig den gamla sköterskan på BVC när jag hade med mina tre tjejer dit en gång som uttryckte det som så: Det måste vara Guds mening att man är ung när man har småbarn….

      Radera
  2. Vilka härliga dagar! Älskar bilden på solen som dalar i Vänern. Och vilken duktig tennisspelare. Och på tal om att ta det lite lugnt ;) Anar att det var väldigt varmt under golfrundan. Men det svalkande rosévinet ser gott ut. Och nu är ni på väg igen. Hoppas ni får en fin tur med Laikan!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst har vi haft härliga dagar med skoj och varierande innehåll. Vår nuvarande utflykt med Laikan är mest något nödvändigt ont. Vi har tid hos Din Husbil kl 07 i morgon bitti för att titta på en taklucka som ev. har fått en fuktskada… Skönt att få det åtgärdat så länge det finns garanti kvar.

      Radera
  3. Vilka underbara dagar ni verkar ha haft. Det är verkligen fina solnedgångar vid Vänern. En riktig njutning för ögat.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vänerstranden är verkligen vacker och en solnedgång är aldrig fel. Vi har haft så härliga dagar med varierande innehåll!

      Radera
  4. Matts Torebring29 juni 2023 kl. 19:11

    Villa Björkhagen var en favorit för oss under många år när vi hade husvagn. Sent på hösten, ända fram i adventstid var det väldigt blött och lerigt. Sedan har vi inte återkommet. Jo det har vi gjort när vår förra husbilsleverantör hade event med oss i klubben. Läget är perfekt, men inte roligt om det inte är fräscht och väl underhållet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Läget på campingen var perfekt men servicehusen skulle verkligen behöva en omgång med skrapa och målarpensel. Huvudsaken var hur som helst att det var rent. Vi hade det så mysigt med barnbarnen och senare i sommar ska vi åka ut ett par dagar med dem själva.

      Radera
  5. Verkligen trevliga dagar och inte minst att spendera tid med barnbarnsfamiljen. Och just att ha en del trevligheter runt sig är ju en del av livet. Tycker i alla fall jag också. När en kan. Har ju länge nu testat att inte kunna röra mig fritt och gläds än mer över allt jag gjort i livet. En del ska jag väl fortsatt kunna men mitt friska jag kommer inte tillbaka.
    Önskar er nu fortsatt fina dagar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har haft så härliga dagar och vist är det skoj att umgås med de unga men nog känns det att vi inte är 25 år längre och att kroppen definitivt säger ifrån ibland.

      Radera
  6. Imponerad av hur mycket ni hinner o orkar . Väldigt varierande sysselsättningar har ni dessutom. Själva har vi semestrat i Ljungskile med barn o barnbarn och nu behöver vi vila oss lite
    Kram Lisa i Hjulhuset

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har ju inget hus att måla eller trädgård att sköta så få går vi hitta på andra saker men visst hinner vi med att nöta på TV-soffan också. Några dagar i Ljungskile låter väl riktigt trevligt den här årstiden.
      Ha det så gott!

      Radera
  7. Härliga fartfyllda dagar har ni verkligen haft och det är ju det som är roligt. Man måste göra sådant medans man kan. Nu har vi kommit hem och kanske det blir lite golf när det slutat regna. Kram till er båda

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nog är det så att det är bäst att passa på att vara hyfsat aktiva så länge vi kan. Tids nog får vi sitta på baken. Vi kan väl höras om det kan bli något gemensamt golfspel framöver. Vi har pratat om att åka ut lite med husbilen mot slutet av veckan. Kramkram

      Radera
  8. Verkar som ni har fullt upp. Tänk vilken lycka det är att kunna rå om barn och barnbarn. Vi har haft ett flertal "sovaövernätter" nu i sommar. Så härligt att få njuta av små kloka goingar. Hoppas ni får ordning på husbilen så den står redo när ni får lust att ge er ut och upptäcka.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det skoj att få umgås med de yngre generationerna och få ta del av barnbarnens tankar och funderingar. Nu har vi istället besök av semesterledig dotter med sambo så det blev en sen, trevlig kväll. Nu är husbilen klar för avfärd med tätad taklucka och nytt lithiumbatteri så på onsdagen bär det nog iväg österut en vecka eller så….

      Radera
  9. Så skoj att ha med de yngre generationerna i husbilen ett par dagar. Rätt som det är är de plötsligt stora. Samtidigt går det inte att förneka att det inte finns riktigt samma ork som för trettio år sedan men nu får vi ju vila upp oss när vi kommer hem.

    SvaraRadera