måndag 27 februari 2023

Teater för flera generationer och tänk om ett brev kunde berätta....


Nu har ännu en vecka gått och tänk att idag på vår dagliga promenad fick både mössor och vantar försvinna ner i kassen och till slut knäpptes även jackorna upp för att släppa in lite av vårsolen.


Vi stannade också utanför en av blomsteraffärerna där de dukat upp de mest underbara vårgrupper till balkonger och uteplatser. Vi beslöt oss för att vänta ännu en vecka eftersom det utlovas ner mot tvåsiffriga minusgrader framöver....


I lördags var det dags för yngsta barnbarnet, August, att få uppleva sin 6-årspresent. Jag tog tåget till Skövde och där mötte August och dotter Sandra upp vid teatern. Vi har alltid gått på barnföreställningar i Skövde från det att mina flickor var i lämplig ålder och senare med de äldre barnbarnen. där har vi förutom Pippi och Emil även sett Rövarna i Kamomilla Stad, Klas Klättermus, Djungelboken och en hel del annat. Nu skulle vi se Skövde Musikteaters uppsättning av Emil i Lönneberga och i vårt digitala samhälle, med film och Tv var det premiär för August i en teatersalong. Vi hade köpt biljetter till den här föreställningen förra vintern, men plötsligt ökade förekomsten av ett visst litet virus och allt fick ställas in, så nu var det äntligen dags.


År 2007 startade Niclas Johansson, som idag spelar drängen Alfred, med vänner Skövde musikteater med ambitionen att producera musikteater för barn och ungdomar. Föreningens grundfilosofi är att barn och ungdomar även ska vara en viktigt del av ensemblen och på så sätt utvecklas som människor, så nu får vi se en uppsättning med otroligt duktiga amatörer i alla åldrar i en alldeles fullsatt teater.


Idag låg en avi i vårt postfack om att Lars hade en försändelse från PostNord att hämta ut. Vi hade inte en aning om vad detta kunde vara och när han kom hem med den var det inte utan att vi måste berätta historien bakom paketet.

I början på förra sommaren fick Lars se ett par vildmarksshorts i en annons på Facebook. De såg helt ok ut, till ett hyfsat pris och trots att vi brukar kolla upp försäljningsställen gjorde vi inte det och han beställde ett par storlek M (som alltid brukar passa). Sent omsider kommer ett par shorts i åtminstone storlek XXL, märkta M, i en tunn kvalitet. Nu blev det här en ren principsak och efter en låååång mailväxling var enda sättet att returnera dem att skicka dem rekommenderat till en adress i Kina som vi fick via mail och skicka kvittot på den inlämnade returen för att avskriva vår faktura.


Kostnaden för returen var högre än priset på shortsen, men är det en princip så är det. Den 3 juni lämnade vi in paketet och idag kom det tillbaka till oss med många underliga märken på och ett brev med en förklaring från PostNord.




Det är inte utan att vi undrar på vilka irrfärder det lilla paketet varit och nu sitter vi här med ett par jättestora (mycket beresta) shorts.....

12 kommentarer:

  1. Vad mysigt att gå på lokal teater med barnbarnet! Emil brukar ju gå hem :) Kul historia med shortsen. Finns säkert någon som kan ha dem tänker jag. Eller sy in dem?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu gick vi tre generationer på Emil och jag tror vi uppskattade det lika mycket alla tre. Vi har inte ens öppnat påsen igen. Lönlöst att försöka få dem att passa. De är gigantiska, om de inte krympt på de nio månader de varit på resande fot….

      Radera
  2. Vad roligt att ni kunde gå tre generationer tillsammans. Och just att se en föreställning "på riktigt" ger ju så mycket. Förstår att ni var nöjda. Fint att få höra mer om Skövde Musikteater. Förr har jag varit varje år till Säffle och Säffleoperan som har liknande koncept; att ha med lokala förmågor och barn i sina uppsättningar. En tanke jag också verkligen gillar.
    Ler åt trasslet med paketet och Kina.Ett berest paket. Antar att ni nu behåller shortsen och kanske kan ni sälja dem här hemma.
    Tror detta pakets äventyr är speciellt. När vi bodde i Peking och skulle hem skickade vi x antal kartonger per post och via båt och de dök upp. Å andra sidan var det jag som skickade dem så kanske det underlättade.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har också försökt gå på de barnföreställningarna som varit i Skövde och på senare år i Vara Konserthus. Det är en helt annan känsla för de yngre att få uppleva något live.
      Shortsen får åka med till Pingstkyrkans second hand och vi tror att adressen vi fick inte är till någon firma utan att det bara lämnades dithän. Nog blir vi lite nyfikna på var paketet varit och farit runt….

      Radera
  3. Härlig vårkänsla med promenader i sol och så varmt att till och med jackorna fick knäppas upp. Och vilken trevlig dag med Emil i Lönneberga, anar att det blev en populär 6-årspresent.
    Och så var det ju det där paketet ... Kan ju inte låta bli att skratta. Både åt innehållet och hur paketet valsat runt innan det kom tillbaka igen med innehållet intakt.
    Sol har det varit här idag också ... hoppas det varit detsamma hos er.
    Ha nu en bra fortsättning på mars ... den första vårmånaden!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst har vi haft ett par underbara "vårdagar" men snart kommer väl kylan tillbaka.... Vi räknar också mars till vårmånaderna och snart kommer väl tranorna som är vårt främsta vårtecken här på Falbygden. Några av våra vänner i Fotoklubben såg vårens första trana för någon vecka sedan men det finns några par som stannar här hela vintern också.
      Vad shortsen gäller var paketet helt intakt och nu ligger de nerpackade i en kasse som ska lämnas in på pingstkyrkans Second Hand. Tänk om de kunde berätta var de har varit de nio månader de varit på väg.....

      Radera
  4. Mysigt med teater tillsammans med barnbarn. Jösses vilken resa det paketet har gjort. Synd om Lars som inga byxor kan ha. Förstår att den storleken är svår att fylla ut hihihi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så vi skrattade när Lars kom hem med paketet, eftersom vi hade världens schå innan vi kunde skicka tillbaka dem och betala 220 kr för att skicka brevet efter massor med Mail till någon konstig ”kundtjänst”. Nu hoppas vi någon man med en rejäl kagge kan få nytta av dem ……
      Tänk att de fladdrat fram och tillbaka under nio månader…., ganska skoj!

      Radera
  5. Ja tänk om våra kläder kunde tala . Många klädesplagg i vår garderob frånsett var dom tillverkats har hängt med några år
    ( minst sagt ) och rest med och upplevt både det ena och det andra . Säkert blir secondhand i Falköping glada över ett par XXL byxor som säkert kommer att hitta en man med en större kropp än Lars . Visst är upplevelser den ultimata presenten till barnbarnen. Man får liksom själv en fin present på samma gång. Längtar vansinnigt efter mina nu . Snart får vi överlämna den sedvanliga fiskeresan till kusten till vår Arvid som blir 10 år .
    Ha det så gott från oss i Hjulhuset som nu kommit fram till Almunecar där vi hittat en ny fin ställplats

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi tycker också om att ge barnbarnen upplevelser istället för saker, de behöver inte en enda pryttel till! Jag förstår att du längtar efter dina små nu efter vintern.
      Är ni i Almunecar får du hälsa till Marianne.
      Vi hoppas shortsen hittar en ny ägare med en rejäl kagge, för något större fel på dem är det inte även om de är mycket beresta. Lite skoj att tänka på det eftersom vi hade sånt schå innan vi blev av med dem.

      Radera
  6. Härligt att våren är på väg! Men ojoj, undrar vad de där shortsen har varit på vift ... !!?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nog väntar vi på vår, husbilspremiär och lite värme men i nästa vecka väntar tvåsiffriga minusgrader så det blir väl att vänta ett tag till.
      Shortsens nio månader långa resa fram och tillbaka över jordklotet skulle ha varit rolig att få följa men nu ska de förpassas till Pingstkyrkans Second Hand och så hoppas vi de kommer till användning någonstans.

      Radera