söndag 12 februari 2023

En vecka på hemmaplan och lite våraningar börjar dyka upp.



I morgon är det en vecka sedan vi kom hem från Marstrand och nog undrar vi vart den har tagit vägen... Hur hann jag arbeta för några år sedan?

I veckan var det åter dags för en lunch med mina barndomsvänninor, den här gången i Nossebro, där vi gick i skolan under vår högstadietid. Efter en god kycklinggratäng tog vi en kylslagen promenad i samhället, som verkligen är mysigt, där Nossan rinner fram och inte mindre än fem broar korsar ån. 

Järnvägsbron, idag gång- och cykelbro.

Vid landsvägsbron ligger två kvarnar varav den ena håller på att restaureras och ska öppna som pizzeria och servering runt påsk och den andra drivs i Hembygdsföreningens regi.




Fredagen började med strålande vårväder så vi tog en hyfsad promenad och tänk, nu fick vi lite vårkänslor då vi hittade massor med intensivt gröna blåsippsblad, som kämpade sig upp bland alla torra fjolårslöv (dock inga knoppar än).


Nog var det tur att vi ägnade förmiddagen åt uteliv för några timmar senare blåste det vindar med kulingvarning och snöblandat regn kom på tvären...

På lördagen blev det åter en fin vårdag så idag gick vi först fram till torget och Bildkällan, där det idag var sista dagen för en utställning, Tre Guldkorn, med tre lokala konstnärer som tidigare ställt ut på Bildkällans vårsalong, 2022. 


Det var en omväxlande utställning med lite naivistiska oljemålningar från Falbygden, akvareller, verk i akryl och vackra naturfotografier.





Vår fortsatta promenad blev verkligen vårlik, solglasögonen kom väl till pass och jackan fick öppnas för solen värmde verkligen, HÄRLIGT!


Idag blev det en tur till dotter Sandra med familj i Lidköping, där vi festade på tacolunch och fika. 



Sedan fick mormor en hård fight mot August på bilbanan, tror nog det blev oavgjort....


Sedan skulle den unga familjen förbereda en ny arbetsvecka och tänk så lyxigt det då är att vara pensionär utan att behöva tänka på arbetstider, matlådor o s v. Vi känner att efter femtio år i arbetslivet så har vi faktiskt gjort oss förtjänta av att ha det så här bra... 

12 kommentarer:

  1. Ja, redan en vecka sedan Marstrand. Tänk, tiden går så fort. Jag gladde mig när jag nu läste att komma med till Nossebro. Så fina bilder. Har ju på mina farföräldrars sida viss anknytning både dit, till Falköping och Kvänum. Inser alltmer att det får bli ett besök här under våren-
    Fint med lite vårkänslor på promenaden. Behövligt efter vintern.
    Trevligt med utställningen och en hel del varierat att titta på. Fastnade mest för naturfotografierna.
    Ett besök i Lidköping blev ju också bra, Och så skönt att äga sin tid. Instämmer helt i att vi nu, efter att ha jobbat ett helt liv ska har det så bra vi bara kan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi tycker själva att vi bor i otroligt fina trakter, speciellt på våren när körsbärsträden blommar så den tiden kan vi verkligen rekommendera ett Västgötabesök. Nog behöver vi vårkänslor efter allt grått och idag ska vi nog åka ut till vår vinteröppna golfbana och se vad axlarna tycker om att svinga klubbor???
      Vi gick också dit mest för att titta på naturfotograferna, hon är riktigt duktig och har en egen stil.

      Radera
  2. Tänk att jag aldrig varit i Nossebro, trots att jag bodde i Alingsås och Herrljunga under många år. Kul att se lite bilder därifrån. Att köra bilbana är riktigt roligt :) Trevlig vecka!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nossebro är väl ingen ort man åker till utan anledning men de flesta som bor någorlunda nära brukar ha varit på Nossebro marknad, som är sista onsdagen i varje månad, sedan ett drygt sekel tillbaka, oavsett vad man tycker om marknader.
      Bilbana är riktigt skoj och visst växer det ut lite horn när man tävlar…

      Radera
  3. Visst har vi det bra som pensionärer och snart blir det ännu bättre då vi kan åka lite husbil med. Ha de så gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är pensionärstillvaron härlig så länge man får vara hyfsat frisk, att rå om sina dagar utan några riktiga måsten. Visst är det så att den blir ännu bättre om någon månad, så vi längtar efter att hämta hem Laikan från vinteridet!

      Radera
  4. Så roligt att se bilder från Nossebro. Har jag hört talas om men inget mer än så. Och att vattnet heter Nossan. Låter lite gulligt på något sätt. Härligt med blåsippsblad. Jag har sett också så visst närmar det sig. Vilken trevlig utställning. Den skulle jag gärna sett, speciellt fotografierna.
    Visst är det skönt att vara pensionär :)
    Ha en fortsatt fin vecka!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nossan är lite unik för det är ett av ganska få vattendrag som rinner norrut. Visst är det härligt med vårtecken och fåglarna som sjunger som tokar.Det var en mysig utställning och vi gick också dit främst för Catrine Sandbergs fotografier. hon är så duktig.
      Pensionärstillvaron är inte fel och förhoppningsvis har vi väl gjort oss förtjänta av den.
      En fin vecka önskar vi dig också!

      Radera
  5. Tänk att ni redan fått se Blåsippornas blad, tidigt. Hos oss lär det dröja då snön ligger, om än bara någon cm. Fotot på trädstammarna var vackert. Kul med bilbana hihihi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är bilbana lika kul för alla åldrar! Här har all snö regnat bort men isen låg kvar på golfbanans dammar idag så det var bara att raka tillbaka bollen!
      Härligt med vårtecken!

      Radera
  6. Visst är ni värda er ledighet efter alla års slit. Kul att höra att vårtecknen sakta börjar dyka upp i Sverige. Då känns det ännu bättre att åka hem.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du ska se att det hänt en hel del vad gäller vårens framfart när du kommer hem! Vi tycker det gjort så mycket med ljuset på bara någon vecka, härligt!

      Radera