fredag 3 februari 2023

Mera sport och lite kultur...


Igår hade vi en härlig dag med sol, lite snö på marken och ett par minusgrader. Efter en förmiddag med en rejäl promenad bestämde vi oss för att ta en tur och titta till Laikan i vinteridet. Det mesta såg helt ok ut men tyvärr hittade vi några visitkort (muslortar) efter ovälkomna besökare, men i halvmörkret kunde vi inte se att de gjort någon åverkan..... Grrr!


Idag var det åter dags att ta tåget in till Skövde och SM-veckan som håller på där. Vi tänkte ägna oss åt inomhussporter i Arena Skövde. Först var det dags för damfinal i simulatorgolf, som ska vara en av de sporter som ökar mest vad gäller antalet utövare. För oss som tycker att naturupplevelsen är lika stor som golfupplevelsen är inte detta ett alternativ men idag fick vi se Malin Spångberg från Falun- Borlänges GK ta hem det första SM-guldet någonsin i denna nya sport. 


De spelade 18 hål på Barsebäcks golfbana och var verkligen duktiga (trots att de hela tiden hade en TV-kamera nästan upp i ansiktet.




Vi tittade även till brottning...


...och styrkelyft, trots att det är två idrotter som inte direkt intresserar oss.


Sedan började det bli dags för lunch och då gick vi till naturligtvis till Helensgården, som numera drivs av vår f d krögare på Falköpings GK. (Lånade bilder från internet).



Vi tycker Jimmy är outstanding då det gäller att få husmanskost att smaka gudomligt och dagens lunch var inget undantag. Först försåg vi oss av en del av den otroliga salladsbuffén.

Lars beställde rödspätta med remouladsås medan jag åt lammfärsbiff med tryffelsås och fransk potatisgratäng och vi var båda var lika nöjda med valen.


Sedan var vi åter redo för lite mer sport och nu var det dags för finalspel i bowling för tremannalag. Vi tittade först på damerna, så duktiga de är!!!




Till slut blev BK Spader Dam från Helsingborg svenska mästarinnor. 

Sedan var det dags för herrarna och där var stilarna otroligt varierande men de flesta käglorna föll...



Förutom att titta på olika utövare fanns en hel del att prova på för de som ville, t ex roddmaskin, bänkpress, elektroniskt skidskytte, golf och någon kampsport. 

När vi lämnade Arenan gick vi till Rosa Huset där bildgruppen Focus Natura, där bl a några av medlemmarna i vår fotoklubb är med, har en utställning under SM-veckan. 


Det är verkligen duktiga fotografer så det var många njutbara bilder.




Sedan var det bara att ta tåget hem till Falköping och om vi igår njöt av något som nästan liknade vårsol så var det bara att glömma de tankarna. Nu möttes vi av ett tätt snöfall och det kanske passar bra för i morgon ska vi äntligen ha ett mycket försenat julfirande med Lars dotter och hennes familj!


 

11 kommentarer:

  1. Trevligt att titta till "Laikan" men trist med objudna besökare, Hoppas de inte försett sig alltför mycket.
    Kul med rapport från Skövde och SM veckan. Maken har följt lite via tv men jag var på utsvävningar så jag var glad att få ta del via er.
    Perfekt med denna lunch och den såg så god ut och mat behöver en.
    Roligt också med fotoutställningen. Kan tänka mig att det var många fina bilder.
    Önskar er en fin lördag med trevligt och försenat julfirande.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Objudna besökare vill vi vara utan oavsett om de har två eller fyra ben. Det var kul att få uppleva idrott i verkligheten och se vilken organisation som fordras för att få ett arrangemang att fungera.
      De här som ställde ut nu är riktigt duktiga fotografer och det är alltid skoj att se deras verk!
      En fin helg önskar vi er också!

      Radera
  2. Meen mössen hittade Laikan ändå.. attans. Fina sportbilder och närbilden på Lunnefågeln är ju helt fantastiskt! Läste precis hos Karin på Madeira om uppspolade lunnefåglar :(

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi sa också några väl valda ord när vi upptäckte muslortarna i husbilen trots skrämmor, aluminiumfolie runt däcken och fällor med Japp.
      Visst är det fina foton som de ställde ut. Där har vi mycket att se och lära….
      Uppspikade lunnefåglar låter inte bra. När vi var på Island pratade de också om minskande stammar och gjorde mycket för att skydda dem.

      Radera
  3. Ja de små odjuren tycks alltid hitta någon springa att ta sig in. Än så länge är det ingen som gillat vår meny så kanske dags att byta den. Ni är duktiga på att gå och vara med på sporter. Här "sportar" vi framför TV och ibland går Ingemar ut och skyfflar bort lite snö från gången. Blir så när kroppen strejkar. Ha det gott, nu längtar vi till våren.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi undrar också var de små uslingarna tar sig in (och ut). Det är så äckligt att hitta muslortar även om de förhoppningsvis inte har gjort någon skada. Sista dagen satt vi bara på rumpan och tittade på golf och bowling så det krävde ingen större arbetsinsats. Nu har vi ingen snö att skotta eller hus och trädgård att sköta så då går vi hitta på andra saker.

      Radera
  4. Trist med möss i Laikan men håller tummarna att dom inte knaprat på nåt . Rosa huset måste vi komma ihåg att besöka nån gång . Fantastiska bilder allihop.
    Ni är så duktiga på att hitta på saker att göra och era foton är också mycket fina .
    Här firar vi solnedgångarna i Falesia
    Kram Lisa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Möss gillar vi inte och i år trodde vi att vi förberett oss med det mesta men ändå har vi fått besök, Grrr!! Ofta har de fina utställningar i det lilla galleriet bredvid Rosa Huset så ibland slinker vi in där om vi vet något sevärt som visas där. Vi som är på hemmaplan och inte har hus och trädgård att ta hand om får ju hitta på annat att pyssla med och ser man sig omkring så finns det mycket att hitta på. (Nu firar vi på Marstrands Havshotellet, kommer på bloggen).

      Radera
  5. Nej Nej har ni haft sådant besök, håller tummarna att dom försvinner och inte skadat något. Vi såg lite av simulatorgolfen idag på tv. Vi testade det förra vintern och det var roligt att "spela" när det var kallt ute men lite konstigt att det är en tävlingsgren. Bowling är kul, kanske något vi kan göra tillsammans, om ben och armar är friska?
    Fina foton, gillade de tre PicaPica på grenen.
    Ha det bra i snön, vi fick lite också idag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi hoppas också att de inte ställt till med något elände….Vi vet att ni testade simulatorgolf förra vintern och vår pro har också en studio i Falköping. Det såg ändå lite konstigt ut när de slog för fulla muggar in i tygväggen…
      Kommer ni ner till oss kan vi gå bort till bowlinghallen och boka en bana. Lars spelar ju ett par dagar i veckan och är med i PBK, pensionärernas Bowlingklubb. Vi har varit ute och åkt i snöovädret idag, kommer på bloggen om någon dag…

      Radera
    2. Tänkte inte på att Lars spelade bowling, hmm då får vi nog lov att skaffa ett bra hcp innan kloten börjar rulla hahaha.

      Radera