torsdag 19 januari 2023

Till Los Cristianos och fortsatt jakt på den ultimata tapasrestaurangen...


Idag beslöt vi oss för att vidga våra vyer och ta lokalbussen till Los Cristianos. Det lokala bussbolaget heter TITSA och deras knallgröna bussar går inte att ta fel på. 


Enligt Google är det 15 km till LosCristianos och det ska ta 24 minuter att köra. Med buss 473 och en bussbiljett för 2,55€ fick vi verkligen valuta för biljetten då resan tog 75 min och vi fick åka på sightseeing i varje gränd och stanna vid varje mjölkbord (som vi säger i Västergötland). Nu fick vi åter ta fram munskydd, vilket vi har hunnit vänja oss av med på hemmaplan.


När vi kom fram drog vi oss ner mot hamnen, varifrån flera utflyktsbåtar går om man vill ut och titta efter t ex delfiner eller valar. Vi tyckte att vi fick se så många häftiga valar när vi var på Island i somras så detta var inget som direkt lockade. Härifrån går också färjan till La Gomera, dit man kan åka över dagen om man vill. Vi satte oss istället under ett parasoll med ett svalkande glas och tittade på folklivet.


När det senare började närma sig lunchdags längtade vi åter efter den tapasrestaurang vi aldrig hittade igår. Här skulle det finnas en, som fått många fina recensioner, på en bakgata nere i hamnen. Den hette helt enkelt La Tapa och är öppen för lunch 13:00-15:30, för att sedan öppna igen på kvällen och Yippi! Vi hittade den!


Här beställde vi Gambas al ajillo (räkor i vitlök)


Papas Bravas (potatis med mojo)


Pimiento de Padron (som smakade himmelskt)


och slutligen Chorizos infierno ("Helveteskorvar", flamberade med rejäl röksmak. Dessa fick vi inte missa enligt flera recensioner)


Det smakade verkligen gott tillsammans med ett glas rött så nu kan vi skriva "check" på tapasrestaurang!


Inne i Los Cristianos var det +24 och växlande molnighet när vi fortsatte vårt strosande längs vattnet.




Tittade vi istället upp mot bergen ser molnen betydligt mer hotfulla ut...


...så i morgon när vi tänkt oss upp mot Teide får vi nog packa för en lite annan väderlek. 

13 kommentarer:

  1. Tapas är gott! Det är ju så mysigt att åka lokalbussar till olika byar runt omkring, man får ju se så mycket när man inte behöver köra själv, synd bara med munskydd men det är som det är med det, fortsätt njut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det kul att åka lokalbuss (men här var det nog mest turister) och tapas är riktigt gott. De här var i särklass!.

      Radera
  2. Nu avundas jag er. Tapas och sol vad kan man mer begära. Här hemma ömsom regnar och snöar det, så njut av er resa.

    SvaraRadera
  3. Tapas är riktigt gott och ännu bättre om det finns små munsbitar så man kan prova många…

    SvaraRadera
  4. Vi blev också så trötta på allt det grå där hemma så detta blev en mycket snabbt påkommen resa. Så skönt att få lite ljus och värme, t o m mina onda axlar tyckte om det här.

    SvaraRadera
  5. Vad roligt att ni hittade en bra tapasrestaurang. Jag tycker dessa varit betydligt enklare att hitta på fastlandet än just på olika Kanarieöar. Men ni var envisa och det gav resultat.
    Roligt också med en sightseeingtur med bussen.
    Förstår att ni efter ert besök på Island hoppar över valarna här.
    Håller nu tummarna för att det inte regnar eller är alltför dimmigt och blåsigt när ni ska upp till Teide.
    Önskar er nu en bra fredag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi kan nog hålla med om att tapasrestauranger är mer frekventa på fastlandet. Nu blev det här en riktig hit, så gott och smakfullt! Vi kan väl säga som en cliffhanger att himlen var knallblå uppe vid Teide. Nu får vi önska er en trevlig resa!

      Radera
  6. Vad glad jag blev av att se flera olika tapas utan en enda brödbit! Tycker annars det alltid är något bröd som håller ihop tapasen och därför har jag avstått. Batata Bravas har jag ätit (och gjort själv) men det är typ det.. Fina bilder!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med dig om det här med bröd. Speciellt i norra Spanien där de kallas pintxos fick vi bara massor med baguetteskivor med olika saker på. Det här var så gott och smakfullt!

      Radera
  7. Tapas är gott och finns i så många varianter. Titta efter ställen, där de inhemska äter, så kan ni få många goda smakupplevelser! Menu de dia kan ge mycket smaker, både som soppa. I onsdags testade vi och fick otroligt god lever. Ha dé gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi brukar också kolla var lokalbefolkningen äter och hamnar då ofta på små hål i väggen med underbar, prisvärd mat. Menu de dia brukar ofta vara bra!

      Radera
  8. Åh vad härligt att ni tagit er till värmen, även om säkert både jag och Laikan slipper att frysa i våra vinteriden.
    Tapas är en favvis även för mina ägare så självklart måste det intas när ni nu är på plats där nere.
    Undra om inte mina ägare också har planerat en resa, eller åtminstone min manlige ägare som ska ge detta i present till min kvinnliga ägare.. :)
    Allt gött och njut vidare!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så skönt att höra att du har det bra i vinteridet. Vi ska åka och titta till Laikan när vi kommer hem och se så det inte varit några objudna (små fyrbenta) gäster på besök. Vad mysigt för din kvinnliga ägare att få en trevlig överraskningsresa! Det blir nog skoj för dem båda två!
      Nu får både du och ägarna ha det riktigt gott!

      Radera