fredag 13 januari 2023

Hur många grå nyanser finns det???


Nu har det gått en dryg vecka sedan vi var inne och uppdaterade bloggen; Vad har då hänt här på hemmaplan? Inte alltför mycket, tyvärr. Efter att Lars kryat på sig från sin covid och vi hade firat in det nya året tog det bara ett par dagar innan nästa virus hade däckat honom fullständigt, så det blev en ny vecka utan något mer än några gråmulna promenader för min del.

I måndags var det åter hyfsat friskt här i huset så när Lars kunde återuppta sin bowling och jag passade på att åka in till Skövde och införskaffa "inträdesbiljetter" till årets SM-vecka som i år kommer att gå av stapeln i Skövde (och delvis i Falköping), 30 januari - 5 februari.



SM-veckan är ett återkommande multisportarrangemang anordnat av Riksidrottsförbundet och Sveriges Television tillsammans med respektive värdstad. Som entrébiljett säljs en mössa för 295 kr och sedan är det fritt att besöka alla arrangemang som lockar. Vi ska väl i första hand titta på våra längdåkare som gör upp om SM-medaljerna uppe vid Billingens Fritidsområde (och nu hoppas vi att inte deras konstsnöspår regnar bort alldeles). Sedan tävlas det i nästan tjugo sporter bl a draghund, danssport, styrkelyft, cykeltrial, crosscart och boule. Vi hoppas hinna med och titta på en del lite mer udda sporter också.


Igår hade jag mina vänninor på lunch och eftersom det inte var ljust ute på hela dagen gjorde jag i alla fall ett försök att duka med sommarduk och tulpaner, för att få lite vårstämning.


Sedan gjorde vi ett besök hos "Margarethas verkstad och galleri", här i Falköping. 


Margareta Fridén är en mångkonstnär (konstnär, barnboksförfattare, bildlärare mm) och hon är uppvuxen i Nossebro där vi hade hennes pappa som musiklärare, körledare och studierektor på högstadiet. Nu har hon nyligen flyttat sin verksamhet till Falköping för att komma närmare barn och barnbarn så hon kom och öppnade sin verkstad för oss. Hon har skrivit barnböcker med alldeles underbara illustrationer, men nu är barnbarnen lite för stora för att sätta upp en söt liten mus på sin vägg. Ett riktigt trevligt besök blev det.




I morgon ska vi fira två av barnbarnen med lunch i Lidköping. Det är inte klokt att de två minsta fyllt 10 och 6 år. Vart tar tiden vägen? Det är så härligt att få följa den nya generationen och se vad de får för intressen och drömmar.


När vi nu tagit oss upp ur "influensaträsket" och gråvädret bara ser ut att fortsätta blev längtan efter lite ljus och värme alltför stark så i veckan tittade vi oss om efter en "sista-minuten-resa" och det var det nog fler än vi som hade gjort för utbudet var verkligen inte stort om man inte ville betala priser som för en riktig lyxvecka. Vi hittade till sist en vecka på Teneriffa, i Callao Salvaje, mellan Los Gigantes och Playa de las Americas. 


Kanarieöarna är inget som direkt lockat oss i resväg men just nu känns det skönt att komma iväg en vecka och även om det lovas en del regn de första dagarna så känns det riktigt bra. Lars har aldrig varit på Teneriffa och när jag räknar efter blir det 33 år sedan jag var där.... Nu känns det riktigt härligt att få ta fram resväskor och packa ner lite lättare kläder....


 

10 kommentarer:

  1. Svar på rubriken, oändligt! hahahaha, ha en go resa till Kanarieöarna, hoppas ni får mycket sol och värme.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi kan bar hålla med om att det varit oändligt många grå nyanser nu i januari. Vi hade nästan glömt bort hur det var när himlen under några timmar idag var mestadels blå och en blek vintersol lyste.
      Tack, vi hoppas få det bra även om det utlovas lite regn de första dagarna...

      Radera
  2. Nog finns det många nyanser av grått, några nya kanske ni får uppleva på Teneriffa :) Men hoppas på mycket sol och värme när ni är där!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Vi hoppas hur som helst på promenadväder utan tjocka jackor, mössor och vantar. Utgår vi från det blir det bara en bonus om det blir bättre än så....

      Radera
  3. Håller med dig att denna gråskala är för trist. Igår kom solens strålar plötsligt fram men det var inte mer än man noterade ett ändrat ljus, innan den grå gardinen drogs för igen. Ja det gör ni rätt i att byta miljö, Teneriffa har vi aldrig varit på. Är det den ön som har svarta lavastränder? Just nu tittar vi på skidorna från Sydtyrolen där dom åker utmed sträckor där vi har varit. För att inte tala om de stora vackra bergen Drei Zinnen som vi vandrat runt.
    Njut nu och ha en trevlig resa och se till att hålla er friska. Kramkram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi är inga proffs på Kanarieöar men jag tror det är Lanzarote som bara har lavastränder. Vi var i Puerto de la Cruz när jag var här sist och där badade man mestadels i stora havspooler, stränder kommer jag inte ens ihåg.
      Idag fick vi se lite blå himmel och sol under precis de timmarna vi var ute. På vägen hem började regnet droppa igen!

      Radera
  4. Ja färgpaletten i januari blir nog i de flesta gråa nyanserna, tror jag. Vet inte när jag såg solen sist.....måste ha varit förra året. 😄 Det gör ni rätt i, att resa söder ut står överst på min önskelisa för våren. Är så trött på det dåliga vädret. Jag har varit på Lanzarote och Fuerteventura, men det var många år sedan. Ha en bra resa till solen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Idag fick vi äntligen se lite sol och blå himmel under ett par timmar innan det mulnade ihop igen men nu fick vi i alla fall bevis på att himlen är blå ovanför alla moln.
      Vi har aldrig pratat om att åka till någon av Kanarieöarna tidigare men nu känns det riktigt bra att komma bort en vecka och sedan får vi hoppas antingen på lite fint vinterväder över barnens sportlov eller allra helst en riktigt tidig vår....

      Radera
  5. Grattis till att ni hittade en resa, för utbudet nu är då inte alls stort. Och det som är, är hiskeligt dyrt. Ingen brist på pengar. Trist att Lars varit dålig i omgångar och lite sol och värme nu blir bra,. Vi letar också och had egärna åkt tillbaka till hotellet där vi bodde i den lugna, norra delen av Playa de las Americas på Teneriffa. Men inger finns förrän i februari och då blir det väl sent för mig. Har ju en kommande operation. Men vi hoppas kunna boka något i morgon.
    Vilken god tanke att duka lite vårligt. Uppiggande också med ett besök på detta galleri.
    Och rolig också nu med kalas för de yngsta barnbarnen.
    Roligt med SM veckan. Hoppas på lite rapporter från den via er.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu är vi glada att vi bestämde oss för resorna från Göteborg var inte många och vi har lite tider att passa så den här gången passade det inte att åka upp till Stockholm dagen innan. Är inte hotellet optimalt får det bli som det blir och nog ser det ut som om vi får regn de första dagarna men det kan vi inte heller påverka.
      Självklart ska vi försöka berätta lite om SM-veckan. Vi ska sätta oss med programmet och se vilka idrotter vi ska inrikta oss på.

      Radera