onsdag 18 januari 2023

Hola Amigos


Hola Amigos kan väl vara en lämplig inledning på vårt första inlägg från vår snabbt påkomna resa till Teneriffa. (Det skulle också varit en bild på en väggmålning med samma text, men tyvärr ligger kortläsaren hemma på skrivbordet så vi får hålla till godo med lite mobilbilder...). När Lars äntligen kryat på sig efter covid över jul och ett annat envetet virus efter nyår, samtidigt som SMHI enbart lovar gråväder inom överskådlig framtid började vi titta efter en "sista-minuten-resa" till något ställe med större chans till sol och några fler plusgrader på termometern. Att det var fler som var ute i samma ärende insåg vi snart då utbudet från Landvetter var ytterst begränsat om man inte ville betala över 20 000 kronor för en vecka i solen. Vi hittade till sist en vecka på ett ganska enkelt lägenhetshotell, Blue Sea Callao Garden, i Adeje, en bit norr om Los Cristianos på Teneriffa...




...och igår blev det tidig väckning (03:15) för att åka till flygplatsen. Väl framme blev det ett glas rött vid 07 för att fira att vi var på väg. Lite för tidigt men det hör till (det är sedan gammalt...).


När vi kom fram på eftermiddagen var det helt underbart att byta från jeans och tröja till shorts och T-shirt, för att gå ner till poolbaren och njuta av den "komma-fram-öl" som hör till husbilsåkarnas vanor.



Vår lägenhet har väl sett sina bästa dagar men eftersom vi köpte till balkong med havsutsikt kunde vi se solen sjunka ner i Atlanten när kvällen kom och sedan sov vi ovaggade efter en lång dag.


Idag har vi tillbringat dagen med promenader längs vattnet i vårt närområde.




Ett tag kände vi oss som Berra och Robban, när de letar efter Pepes Bodega, i Sällskapsresan, när vi googlar på tapasrestauranger i närheten och den första inte finns och nästa är stängd idag. Till slut får vi inta lunchen på en pizzeria och göra ett nytt försök med tapasrestauranger en annan dag.


Alla som känner oss vet att ligga stilla på en solsäng inte är vår starkaste gren men idag njöt vi av våra böcker ett par timmar i halvskuggan och det var kanske precis det vi behövde....

 

17 kommentarer:

  1. Vad härligt att ni är framme i värmen. Att ligga still i en solstol har inte varit min melodi heller, men numera kan jag faktiskt njuta av det på ett annat sätt. Kanske för att jag är i rörelse så mycket för övrigt. Och jag älskar solens värme (i lagom dos).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Just att komma och få lite lagom värme kändes underbart och undra om inte onda leder omedelbart blev lite mjukare… Vi ska bara må gott och njuta den här veckan!

      Radera
  2. Om ni hinner ta en tur över till La Gomera min favorit bland alla öar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Antar att det är du Lisa som kommenterat om din favoritö. Den här gången blir det nog inget besök på La Gomera. Det finns nog tillräckligt med sevärdheter här på ön (och så skulle vi ju ta det lugnt??)

      Radera
  3. Vad skönt att ni hittade en resa och kunde ge er av. Och med lokalbussar kan ni ta er runt och vidga vyerna. Och fina promenader längs havet med en del "pit stop" är ju också fint.
    La Gomera är en fin dagsutflykt, tror dock att båtarna avgår från Los Christianos.
    Vi tog gav oss också iväg på en halvdagstur för att titta på valar och det var riktigt roligt,
    Nej, att ligga i en solstol mer än en timme tycker jag är bortkastad tid. Och jag ska inte ens vara i solen....
    Önskar er fina dagar och tack för dagens smakprov. Väntar på fler.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu när vi känner hur skönt det är att få lite värme är vi så glada att vi bestämde oss för att åka. Vi tycker också det är skoj att ta oss runt med lokalbuss när vi är ute och reser så det blir nog en del av den varan. Det kommer säkert fler smakprov härifrån endera dagen!

      Radera
  4. Så härligt det ser ut. Mycket värt att ha balkong med havsutsikt. Vilken vacker solnedgång. Och att börja med att njuta av bokläsning i halvskugga låter perfekt efter tidig uppgång och flygresa.
    Ha nu en fortsatt fin semester!

    SvaraRadera
  5. Vi är så glada att det fanns någon lägenhet med havsutsikt kvar när vi bokade. Det är så mycket värt att få njuta av havet. Innan pandemin åkte vi gärna bort i november men aldrig har vi längtat efter lite ljus och värme så som i år, kanske för att det varit så jämngrått hemma.

    SvaraRadera
  6. Så härligt, passa på och njut! Här hemma fortsätter gråvädret.........

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, vi passar på att njuta så gott det går, nästa vecka är vi hemma i gråvädret igen.

      Radera
  7. Att se havet gör så mycket när man reser iväg, tycker även det var fint med hustakens tegelpannor. Skönt att höra att ni tagit det lite lugnt med bok i skuggan. Ni får leta vidare efter Tapaskrogar, ni har en vecka på er hihihi. Blir det något bad. havet? Kram och njut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst var vi duktiga som tog det lugnt med en bok i skuggan.😜
      Vi gillar närheten till vatten men något bad i Atlanten tror jag knappt det blir. Då blir vi ju våta… Det spar jag till västkusten.
      Kram på er!

      Radera
  8. Ha nu en fantastisk resa. Vad gör det att lägenheten sett sina bästa dagar, den mesta tiden spenderas ju ändå ute i värmen och ljuset.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar! Vi njuter av ljus och värme och det känns så bra! Vi håller med om att det inte gör ett dugg om det är lite slitet, så länge det är rent.

      Radera
  9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  10. Teneriffa är också en fin ö, där det finns massor att upptäcka. Vi har gjort utflykter härifrån med hyrbil och bokat övernattningar via Booking.com, som varit bra. Vi har också tidigare flugit från Sverige. Ha nu en riktigt skön vecka!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi tog Teneriffa den här gången mest för att det inte fanns så många prisvärda alternativ men nog finns det en hel del att se och uppleva.

      Radera