onsdag 4 mars 2020

Tillbaka i Aguilas



I måndags var det äntligen dags att med bilen packad med golfbagar och resväskor bege oss ner till Landvetter för flyg till Alicante.

Nu känns det att vi är på väg.
Det blev en fin flygresa tills vi skulle landa då kraftiga vindar, 20-25 m/s gjorde landningen lite väl turbulent.


Vi hämtade ut vår hyrbil, som ska transportera oss de kommande fem veckorna och tog oss sedan de 17 milen till Aguilas.


I år ska vi bo i Mar de Pulpi, ett område med semesterbostäder en dryg mil utanför staden. 


Vår lägenhet som ligger en trappa upp består av kök och allrum, två sovrum, två badrum (så gäster är välkomna), tvättstuga, balkong och en takterass med bl a grill. Allt är mycket fräscht så här kommer vi säkert att trivas perfekt.
På området finns också ett poolområde med flera pooler och två bubbelpooler.



Nedanför löper en strandpromenad, som vi tror kan ta oss hela vägen till grannbyn San Juan de los Terreros, dit vi tänkte oss på marknad nu på söndag.


Innan vi åkte hemifrån hade vi bokat golftider de två första dagarna så igår var det dags för en solig men blåsig premiär. 
Aguilon, som banan heter är relativt lång och mycket kuperad så en runda här är ett rejält motionspass på 15 000 - 16 500 steg (lite beroende på hur rakt man slår).


Efter vår förmiddagsrunda gick vi till kvarterskrogen Lucero Playa och åt en prisvärd "menu del dia", med tre rätter + kaffe och varsin öl för 10 euro/person. 



Senare fick vi göra en inköpsrunda för att fylla upp kyl och frys på Mercadona. Även en del husgeråd fattades så det blev ett besök på en kinesbutik. 


Det som inte går att hitta där, är nog inte uppfunnet än. (Sen är det bara att hoppas att knivarna håller skärpan i fem veckor..).
Idag var det dags för en ny golfrunda med knallblå himmel och fortfarande kraftiga vindar, så våra golfvagnar blåste faktiskt omkull flera gånger.


Längs med banan blommar stora mimosaträd och diverse vilda buskar med blommor i olika färger.



Väl hemma blev det skaldjurssallad på balkongen... 


...och lite rast - vila med en bok i öronen på takterassen.


Utsikt från takterassen.
Vi har även bokat in och planerat en del utflykter under vår tid här nere. Bl a har vi bokat biljetter till Caminito del Rey, som vi inte fick tag i biljetter till förra året.
Redan vid jultid bokade vi också ett par hotellnätter i Valencia, under deras stora festival, Las Fallas, 15-19 mars. De har vi efter diskussioner avbokat p g a coronavirusets framfart. Valencia är näst efter Madrid det ställe i Spanien med flest fall hittills och på de spanska nyheterna diskuteras restriktioner inför festivalen. Visst hade det varit häftigt att komma dit men det kan bli fler tillfällen och just nu känns det inte så lockande. Här i vår region, Murcia, hade det tills igår inte förekommit ett enda fall vilket känns bra för även om vi inte är direkt rädda behöver vi ju inte utsätta oss för fler risker än nödvändigt.
I morgon  får golfklubborna vila och då väntar Aguilas. Det ska bli kul att återse den mysiga staden.

15 kommentarer:

  1. Härligt verkar ni ha det och som vanligt i full fart mot nya möjligheter. Välkommen ner till värmen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Gårdagen uppfyllde vår längtan till värme med råge och idag är vi lite röda om näsan (trots faktor 50 i solskydd). Den här gången ska t o m vi ta det lite lugnt. Det är ju inte vår starkaste gren.

      Radera
  2. Ser härligt ut där. Fint område ni ska bo i :) Bilderna får mig att längta bort från det gråa södra Sverige just nu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du tittat in på vår blogg. Det kändes så rätt att åka iväg nu när allt gick i grått hemma. Nu när vi båda blivit pensionärer och tiden inte är ett problem, kan vi ju vara borta länge och även hinna leva lite vardagsliv här nere.

      Radera
    2. Det låter helt klart som ett bra beslut. Min sambos morföräldrar gjorde samma sak förut, de har både haft lägenhet och hus i Spanien. Tyvärr innan jag träffade min sambo så jag hann aldrig vara dit. Jag gillar att stanna kvar på en plats så länge att det börjar kännas lite mer som vardag. Man upplever ju platsen då på ett helt annat sätt än om man bara är på kort genomresa.

      Radera
  3. Ni ser ut att ha det härligt just nu :) Ni är tuffa som åker iväg just nu också då dom inte pratar annat än om Coronaviruset just nu. Vi har 2 månader på oss att bestämma oss om vi ska åka med familjen mot Italien och Frankrike, just nu känns vår resa långt bort eller nära till en avbokning som det känns just nu. Jag har dåliga lungor så därför vet vi inte om vi vågar åka. Ha det skönt i värmen och håll er från folksamlingar ;.)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi tog beslutet att åka då det hittills inte varit några fall här i regionen, vi bor i en lägenhet som hemma, vistas inte i några enorma folksamlingar (avbokade resan till Las Fallas i Valencia). Sen vet man aldrig vad som är rätt och fel. Hur som helst njuter vi av sol och blå himmel och hoppas allt går bra.
      Nu får vi tro det stabiliserar sig så ni kommer iväg på er underbara resa med tre generationer.

      Radera
  4. Visst är det skönt att komma ner till sol och värme. Vi har nu också hunnit installera oss i dotterns hus och trivs toppen. Bil har vi också så det har blivit några besök på China-butiker och mataffärer. Jag bryr mig inte så mycket om viruset, men det gör maken desto mer. Själv har jag haft Hongkonginfluensan så jag vet att det kan vara tufft, men nu ska vi njuta istället för att oroa oss. Ha det gott i värmen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi njuter också istället för att oroa oss. Visst är det skönt med lite ljus och värme efter råkalla och grå månader där hemma. Ha det riktigt gott!

      Radera
  5. Så fint ni bor med en härlig takterass, skulle kunna finna mig väl till rätta där hahaha. Golfbanan ser fint kuperad ut, finns förmodligen en och annan bunker också hihihi. Njut och ha det riktigt gott i solen.
    Trevlig helg

    SvaraRadera
    Svar
    1. Här är det inte svårt alls att finna sig till rätta! Idag har vi spelat tävling i 4-mannslag och plötsligt var gårdagens poäng som bortblåsta... Jo då, gott om bunkrar är det, men de är inte så djupa tack och lov!

      Radera
  6. Åh så gott med värme. Ja flyget går lite snabbare än husbilen, ,en låter inte som en trevlig landning.
    Vad trevligt att se en bild på en kinesbutik som alla pratar om hela tiden, men nu har jag och ägarna också en bild av en kinesbutik.
    Lycka till med golfen, njut av väder och värme. Sist men inte minst, glöm inte att ta med lite värme hem till Sverige när ni väl ska hemåt igen (iofs länge till så njut!)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar, tackar! Njuta är vi bra på även om inte golfresultaten är något att skryta om får vi massor med motion och frisk luft!
      Vi hoppas komma hem samtidigt som vårvärmen är i antågande för att plocka ut husbilen och planera sommaren.

      Radera
  7. Å har ni också haft så blåsigt. Att landa i de vindarna är inte så roligt.... Fint område och lägenhet ni har. Caminito del Ray är vi också lite sugna på, men det blir inte nu. Ha det fortsatt fint!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker INTE om turbulenta flygresor men landningen gick faktiskt riktigt ok. Vi var på väg till Caminito del Rey förra året men fick inga biljetter så nu bokade vi innan nyår.
      Har ni vägarna förbi Aguilas så hör av er, vore kul att ses.

      Radera